Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

xapia 1

Συμμετέχοντας στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, η μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση οι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, έστειλαν πρόσφατα δυο κιβώτια με φάρμακα στους κατοίκους της Νισύρου.
Επίσης συνεχίζεται ο εφοδιασμός των διαφόρων Κοινωνικών Φαρμακείων Δήμων της Αττικής ενώ περισσότερα από 35 ιδρύματα λαμβάνουν  φαρμακευτική βοήθεια. Από το 2011 μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί δωρεάν φάρμακα αξίας περίπου 15.000 ευρώ.

Παράλληλα υλοποιείται ένα πρόγραμμα υγειονομικής υποστήριξης Αφρικανών μεταναστών στην Ελλάδα, αξίας 10000 ευρώ , με την οικονομική συνδρομή του Συμβουλίου Αφρικανικών Πρεσβευτών.
 Οι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  είναι μια μη κερδοσκοπική Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση, με πορεία 15 χρόνων  στην υπηρεσία των ουσιαστικών αξιών και την επίλυση των υγιειονομικών προβλημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τα προγράμματα φαρμακευτικής βοήθειας  απευθύνονται σε ΚΑΠΗ, ψυχιατρεία, ιδρύματα,γηροκομεία, ορφανοτροφεία, φυλακές, Κοινωνικά Φαρμακεία  Δήμων (άπορα ή ανασφάλιστα άτομα), Μ.Κ.Ο., πρόσφυγες.
Εκτός από τις σταθερές Ανθρωπιστικές Αποστολές στην Αφρική, οι Φ.Τ.ΚΟΣΜΟΥ παρευρίσκονται σε όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πόλεμοι, σεισμοί, καταστροφές).