Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Απέρριψε εισήγηση της Επιτροπής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

pills 4

 

Σύµφωνο µε πολύ καλά πληροφορηµένες πηγές της «Αυγής», την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Τιµών Φαρµάκων υπέβαλε χθες το πρωί n Ζωή ∆έδε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, µετά την απόρριψη της πρότασης της Επιτροπής για το διορθωτικό δελτίο τιµών φαρµάκων εκ µέρους του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλµά. (Πηγή: Η ΑΥΓΗ, του Βασίλη Βενιζέλου)


Από την πλευρά του, ο Μάριος Σαλµάς έχει προχωρήσει από την περασµένη Παρασκευή 4 Ιανουαρίου σε αλλεπάλληλες «επικαιροποιήσεις» του διορθωτικού δελτίου για να καταλήξει τελικά στην ανάρτηση του... αρχικού διορθωτικού δελτίου τιµών φαρµάκων της 2ας Ιανουαρίου, για το οποίο ο Σύνδεσµος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) έχει αποστείλει επιστολή διαµαρτυρίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και n Πανελλήνια Ένωση Φαρµακοβιοµηχανίας (ΠΕΦ) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση διαµαρτυρίας.

Ευθύς αµέσως µετά την παραίτηση της Ζωής ∆έδε, στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Τιµών Φαρµάκων τοποθετήθηκε ο καθηγητής Πνευµονολογίας του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης (∆ΠΘ) ∆ηµοσθένης Μπούρος, παλαιός γνώριµος του Μάριου Σαλµά...
Σε ανακοίνωσή του, το τµήµα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τονίζει µεταξύ άλλων: «Την ώρα που ο κ. Σαλµάς πανηγυρίζει για τη µείωση της φαρµακευτικής δαπάνης και ανακοινώνει το για πολλοστή φορά διορθωµένο δελτίο τιµών φαρµάκων, χιλιάδες συµπολίτες µας αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην αναγκαία φαρµακευτική θεραπεία από τις συνεχιζόµενες εξαιρέσεις δεκάδων φαρµάκων από τις λίστες συνταγογράφησης, µε ταυτόχρονη µετακύλιση του κόστους στις άδειες τσέπες τους».