Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

epitropi deontologias

Στην υπ' αριθμόν 556/11.1.2013 επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ, η οποία κοινοποιήθηκε στον ΠΦΣ, ο Φ.Σ. Κιλκίς επισημαίνει: "Παρακαλούμε να μας απαντήσετε για ποιο λόγο επιλέγετε το πρόγραμμα ΔΙΑΣ για τις οφειλές του 2011 και όχι τους διανεμητικούς, όταν είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν πάλι αρκετές περιπτώσεις ανεξόφλητων λογαριασμών σε συναδέλφους που έχουν άμεση ανάγκη για την αποπληρωμή των χρεών τους."

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορούμεθα ότι προτίθεσθε να εξοφλήσετε τα χρέη του ΟΠΑΔ για το 2011 μέσω προγράμματος ΔΙΑΣ και στους στους λογαριασμούς που μας κατέθετε τα χρήματα το ΙΚΑ και όχι μέσω διανεμητικών λογαριασμών για όσους συλλόγους υποβάλουν τις δαπάνες τους μέσω διανεμητικών.
Σας είναι πιστεύουμε γνωστό ότι στην πληρωμή του Μαρτίου 2012 για τα χρέη του 2011, παρ' όλο που εξοφλήθησαν μέσω διανεμητικών, 600 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα δεν πληρώθηκαν διότι προέκυπταν μεταβολές στα νομικά πρόσωπα των φαρμακείων, τα οποία δεν είχε ταυτοποιήσει ακόμη ο ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι και με την σειρά του ο ΠΦΣ έχουν συγκεντρώσει και ταυτοποιήσει τα νέα νομικά πρόσωπα και τις ενδεχόμενες μεταβολές και σας τα έχουμε παραδώσει προκειμένου να ξεκινήσει η εξόφληση.
Σας πληροφορούμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί (ΙΒΑΝ) φαρμακοποιών στους οποίους παλαιότερα κατέθετε το ΙΚΑ (ΚΜΕΣ) να έχουν κλείσει.
Παράλληλα οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι που διαθέτουν διανεμητικούς λογαριασμούς παρακολουθούν και γνωρίζουν επακριβώς τις μεταβολές που επήλθαν έως και σήμερα. Κατ' επέκταση είναι οι μόνοι που μπορούν να διαχειριστούν την διανομή των οφειλομένων με ταχύτητα και αξιοπιστία χωρίς να αδικηθεί κανείς.
Παρακαλούμε να μας απαντήσετε για ποιο λόγο επιλέγετε το πρόγραμμα ΔΙΑΣ για τις οφειλές του 2011 και όχι τους διανεμητικούς, όταν είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν πάλι αρκετές περιπτώσεις ανεξόφλητων λογαριασμών σε συναδέλφους που έχουν άμεση ανάγκη για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ του Φ.Σ. Κιλκίς
Ο Πρόεδρος
Αγαθόπουλος Δημήτριος