msf pastillas pharmacy 02 pragma.gr

Παρατίθεται η απάντηση από τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ σε δημοσίευμα στο blog "farmakopoioi" με τίτλο "Ποιος κάνει πραγματική φιλανθρωπία; H αλήθεια για τις παστίλιες του.. Μπαρδέμ", η οποία αναφέρει:

Αναφορικά με το δημοσίευμα στο blog "farmakopoioi" με τίτλο "Ποιος κάνει πραγματική φιλανθρωπία; H αλήθεια για τις παστίλιες του.. Μπαρδέμ", οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας σχετικά με το ανακριβές περιεχόμενό του, για το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να τοποθετήσουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Για να υλοποιηθεί η εκστρατεία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε εργαστεί σκληρά για πολλούς μήνες, σε στενή συνεργασία με την εταιρεία APIVITA, ώστε να διασφαλίσουμε την παραγωγή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας σε χαμηλό κόστος, έτσι ώστε το καθαρό 1€ από το συνολικό ποσό του 1.60€ που πωλείται κάθε κουτί με Παστίλιες, να χρηματοδοτεί απευθείας τα προγράμματά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς διακρίσεις και όπου υπάρχει ανάγκη. Τα υπόλοιπα 60 λεπτά να καλύπτουν το ΦΠΑ και μια σειρά από κόστη παραγωγής, υλοποίησης και διανομής του προϊόντος.


Ποια λοιπόν ακριβώς είναι αυτά τα κόστη:


Πρώτον, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας ισοδυναμεί με 0.19€, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δεύτερον, όλα τα κόστη τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω και τα οποία καλύπτονται από το 0,41€ της κάθε συσκευασίας:

1. Παραγωγή 6 καραμελών με μέλι και θυμάρι, χωρίς ζάχαρη
2. Παραγωγή πλαστικού περιτυλίγματος κάθε καραμέλας
3. Παραγωγή και εκτύπωση της συσκευασίας
4. Παραγωγή και εκτύπωση του εσωτερικού τρίπτυχου φυλλαδίου
5. Ένθεση όλων των παραπάνω και τοποθέτησή τους στο κιβώτιο
6. Παραγωγή και εκτύπωση του έτοιμου προς τοποθέτηση κιβωτίου (το κόστος καταμερίζεται στα 48 τεμάχια που περιέχει)
7. Παραγωγή του κουτιού από σκληρό χαρτόνι μέσα στο οποίο αποστέλλεται το κιβώτιο για να φτάσει στα φαρμακεία σε άριστη κατάσταση
8. Κόστος Διανομής με εταιρία courier ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτερη και ομαλότερη διάθεση των Παστίλιων σε κάθε φαρμακείο, όπου και αν βρίσκεται στην Ελλάδα

Τα παραπάνω κόστη λοιπόν συνοψίζονται σε μια τιμή (0.41€) για την οποία αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όχι απλώς δεν συνάδει με τις ισχύουσες τιμές της αγοράς, αλλά είναι κατά πολύ χαμηλότερη. Με την APIVITA και τους προμηθευτές της έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ ώστε να πετύχουμε ένα κόστος τόσο χαμηλό, ώστε όχι μόνο δεν υπάρχει κέρδος αλλά τελικά οι υποστηρικτές συνεργάτες συνεισφέρουν οικονομικά. Επίσης, πουθενά δεν αποτυπώνεται το κόστος των εκατοντάδων εργατοωρών που έχουν αφιερώσει μέχρι τώρα και συνεχίζουν να αφιερώνουν οι άνθρωποι της APΙVITA ώστε να διασφαλίσουμε μαζί την επιτυχία της εκστρατείας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους. Έχουμε διαχειριστεί τα οικονομικά στοιχεία της εκστρατείας μας με απόλυτη διαφάνεια καθώς από την πρώτη στιγμή ανακοινώσαμε τα κόστη αλλά και το ακριβές ποσό που θα ενισχύσει τα προγράμματά μας.

Επίσης λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα οτι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ραδιόφωνα παίρνουν το μερίδιό τους για τις διαφημίσεις. Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σπότ με το πρωταγωνιστή τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως συμμετείχε αφιλοκερδώς, μεταδίδεται ως κοινωνικό μήνυμα με την άδεια του ΕΣΡ σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Παράλληλα, την δράση υποστήριξαν προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών και του Αθλητισμού, όπως ο Άγγελος Αντωνόπουλος, Ευγένιος Τριβιζάς και πολλοί άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη από δημοσιότητα με βάση την επιτυχημένη πορεία που έχει κάνει ο καθένας στον τομέα του.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν αναρτημένα από την πρώτη στιγμή στο site της εκστρατείας www.pastilies.gr, τα οποία είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητάμε την αποκατάσταση της αλήθειας, ενώ ταυτόχρονα θα θέλαμε να μεταφέρουμε την χαρά μας και την ευχαριστία μας στους περισσότερους από 2.500 φαρμακοποιούς που στηρίζουν την εκστρατεία και τοποθετούν τις Παστίλιες στα φαρμακεία τους, πολλοί από αυτούς μάλιστα περισσότερες από μια φορές. Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι, χωρίς κανένα δισταγμό, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο πιο αυστηρός κριτής για κάθε τέτοια ενέργεια βέβαια είναι η κοινωνία και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευγνώμονες για τον τρόπο που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή.

Για όποια άλλη διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Μαρία Νομικού

Διευθύντρια Ανεύρεσης Πόρων Γιατρών Χωρίς Σύνορα

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS