euro 3

"Aπαράδεκτη και παράνομη καθυστέρηση παρατηρείται και πάλι στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.", όπως επισημαίνει σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Και συνεχίζει: "Παρά τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας, τα ταμεία εξακολουθούν να μην αποδίδουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και αυτός με την σειρά του αδρανεί στη διεκδίκηση των εισφορών, έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους.

Ενώ με βάση τον πρόσφατο νόμο, ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να πληρώσει τα φαρμακεία στις 10 Φεβρουαρίου, (ια τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Νοέμβριο) ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών.

Η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση υπάρχει και με τα ταμεία που εντάχτηκαν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ (π.χ. ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κ.λπ.).

Την ίδια ώρα ορισμένες μεγάλες πολυεθνικές παραβιάζουν την Υπουργική Απόφαση και αρνούνται να χορηγήσουν πίστωση στα φαρμακεία.

Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά στο φάσμα των ακάλυπτων επιταγών και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φάρμακα.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος αναταραχής στον χώρο της Υγείας."

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS