Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

fsp logo

Όπως αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον υφυπουργό Υγείας, "το Δ.Σ. του Φ.Σ.Π., που συνεδρίασε την 26ην Φεβρουαρίου 2013, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του, άμεσα σε κινητοποιήσεις".

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε

Οι συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών πέραν των 60 ημερών από το Ε.Ο.Π.Υ.Υ, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας και επιβίωσης των φαρμακείων μας. Σύμφωνα με τη σύμβαση με τον οργανισμό σας οφείλατε να έχετε ήδη εξοφλήσει τις συνταγές μηνός Νοεμβρίου. Για λόγους όμως που μόνο εσείς γνωρίζετε, διαχειριστήκατε τις εισροές των χρημάτων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ με τέτοιο τρόπο, που αγνοήθηκε η προς εμάς συμβατική σας υποχρέωση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υφίστανται τα φαρμακεία μας.

Επιπλέον, από δικές σας εσωτερικές δυσλειτουργίες που δεν κατανοούμε, επιβραδύνετε την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στον οργανισμό σας το 2012 (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ κ.λπ.). Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν κάτω από τόσο αντίξοες οικονομικές συνθήκες, να ολιγωρείτε και ενώ υπάρχουν χρήματα και κυβερνητική διάθεση για την αποπληρωμή αυτών των οφειλών, εσείς ακόμα περιμένετε...

Κύριε Πρόεδρε οι φαρμακοποιοί σήμερα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και δεν μπορούν να δεχτούν περαιτέρω επιβάρυνση από τις αυθαιρεσίες και δυσλειτουργίες του οργανισμού.Εάν άμεσα, δεν δοθεί λύση για την εξόφληση των συνταγών του μηνός Νοεμβρίου και για τη διευθέτηση της πληρωμής των παλαιών χρεών, σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Φ.Σ.Π. που συνεδρίασε την 26ην Φεβρουαρίου 2013 αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του, άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ