Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

galanopoulos 2

Μεγάλες ανακατάτάξεις στο χώρο της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας προβλέπει για το 2013 ο αντιπρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) Ανδρέας Γαλανόπουλος και διευκρινίζει χαρακτηριστικά ότι "θα επιβιώσουν μόνον οι επιχειρήσεις οι οποίες θα αντιληφθούν το πνεύμα το οποίο επιβάλλει η βαθιά κρίση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας."
Μιλώντας στο ygeia360.gr, ο Ανδρέας Γαλανόπουλος σημειώνει ότι το πλέον πιθανό είναι να κλείσουν 800 - 900 φαρμακεία σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2013, ιδίως στα αστικά κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λπ., καθώς και ότι μέχρι το καλοκαίρι του έτους θα επέλθουν οι πιο ραγδαίες από τις αλλαγές στο χώρο του φαρμάκου στη χώρα μας. "Η αγορά θα ισορροπήσει μόνον κατά τα τέλη του 2013 σε νέο σημείο ισορροπίας", συμπληρώνει.
Ο Ανδρέας Γαλανόπουλος θεωρεί ότι πρόκειται για βέβαιη εξέλιξη η αποχώρηση κάποιων φαρμακευτικών εταιρειών από την ελληνική αγορά μέσα στο τρέχον έτος, ενώ λουκέτο αναμένει να βάλουν και ορισμένες φαρμακαποθήκες.
"Το μέλλον της αγοράς του φαρμάκου,και ιδιαίτερα των φαρμακοποιών, είναι στις συνέργειες", τοβνίζει επίσης ο Ανδρέας Γαλανόπουλος και εξηγεί ότι "ούτε η χώρα ούτε το ελληνικό φαρμακείο θα επιστρέψουν ποτέ στο παρελθόν των παχιών αγελάδων. Τέρμα οι πισίνες και τα Καγιέν. Οι συνέργειες είνια η μόνη στρατηγική για τον Έλληνα φαρμακοποιό εάν αυτός θέλει να ανταγωνιστεί με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τις αλυσίδες και, ίσως, τα σούπερ μάρκετ".