FSTH FULL LOGO

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε ως κλάδος συνεχείς, άδικες και ανελέητες επιθέσεις τόσο από το Υπουργείο όσο και από τα ΜΜΕ. Πολλές φορές μάλιστα μας χαρακτήρισαν με άσχημες εκφράσεις, παραγνωρίζοντας ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Καθημερινά χαρίζουμε απλόχερα και αφιλοκερδώς τις γνώσεις μας, συμπαραστεκόμαστε ηθικά αλλά και οικονομικά στους ασθενείς-πελάτες μας και απαλύνουμε τον πόνο τους με όποιον τρόπο μπορούμε.

Σήμερα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω με την διοργάνωση αιμοδοσίας και αποδεικνύουμε έμπρακτα για ακόμα μια φορά την μεγάλη και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά μας.

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε την διοργάνωση της 1ης αιμοδοσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013. Η προσφορά αίματος είναι μια κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η μόνη πηγή παραγωγής αίματος είναι ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ οι ανάγκες για αίμα είναι ποικίλης αιτιολογίας και συνεχώς αυξανόμενες. Οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας ανέρχονται σε 650.000 μονάδες αίματος. Δυστυχώς δεν καλύπτονται ούτε οι μισές από τους εθελοντές αιμοδότες ενώ εισάγουμε μονάδες και από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, έναντι αδρής αμοιβής. Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος, έτσι ώστε να υπάρχει καθημερινή εισροή αίματος στις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας, είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αίματος, ώστε να αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι ανάγκες των ασθενών σε αίμα.

Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη, διαρκεί μόνο 10 λεπτά, δεν κοστίζει τίποτα αλλά έχει ανεκτίμητη αξία για τον λήπτη.

Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας, αποστομώνοντας όσους μας λοιδορούν.

Η αναβολή μπορεί να περιμένει. Η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται, δεν περιμένει ποτέ. Αφορά όλους μας. Δέκα λεπτά προσφοράς ζωής δεν σε βγάζουν από το πρόγραμμά σου, δεν πάνε πίσω τις δουλειές σου, δεν χαλούν τις διακοπές σου. Αντίθετα, η προσφορά σου αποδεικνύει τη θέλησή σου να συμμετάσχεις σε μια κοινή προσπάθεια. Δεν υπάρχουν αρμόδιοι, είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στα γραφεία του συλλόγου από τις 14:00 έως τις 18:30 και είναι φυσικά ανοικτή εκτός από τα μέλη του συλλόγου και τα μέλη των οικογενειών τους, και για τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του ΣΥΦΑ αλλά και σε φίλους και γνωστούς.

«Το αίμα είναι ζωή! Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την σημασία αυτής της προσφοράς. Δώστε αίμα, δώστε ζωή!!»


ΟΔΗΓΙΕΣ για την ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ


Πριν την αιμοληψία

- Αίμα μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μεταξύ 8πμ - 8μμ.
- Θα πρέπει να είστε ξεκούραστοι, να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ.
- Καλά είναι πριν την αιμοληψία να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα (τυρόπιτα, σάντουιτς) όχι όμως μεσημεριανό. Αν έχετε φάει μεσημεριανό θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες.

Μετά την αιμοληψία...

- Πιείτε την πορτοκαλάδα που σας προσφέρεται και φάτε κάτι ελαφρύ.
- Μην αποχωρήσετε από το σημείο της αιμοληψίας πριν σας το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.
- Καλό είναι να αποφύγετε την οδήγηση και το κάπνισμα για 1 ώρα.
- Συνιστάται το επόμενο γεύμα να είναι καλό.
- Η λήψη πολλών υγρών (όχι όμως αλκοόλ) είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.
- Να μην κάνετε έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.
- Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.
- Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.
- Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr