Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

amptzoglou 1

 

Αθήνα, 15.4.2013: Γνωστοί λασπολόγοι εξειδικευμένοι στην παραποίηση δηλώσεων, απόψεων και τοποθετήσεων, χρησιμοποιώντας την πασίγνωστη τακτική της επιλεκτικής απομόνωσης λέξεων και πράξεων, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ψαρεύοντας σε θολά νερά, σχετικά με το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.
Για να μην επιτρέψω τη συνέχιση αυτής της πρακτικής δηλώνω ρητά, κατηγορηματικά, εγγράφως και για τελευταία φορά:
Ήμουν, είμαι και θα είμαι αντίθετος με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση Λοβέρδου για το ΩΡΑΡΙΟ.

Λόγω του περιεχόμενου του νόμου και λόγω των «προοπτικών» που δημιουργεί και του πλαισίου που διαμορφώνει, διευκολύνοντας όσους υπονομεύουν τον κλάδο.

Ο νόμος Λοβέρδου πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο νόμο.

Για το περιεχόμενό του, έχω ζητήσει επανειλημμένα προτάσεις από μεγάλους φαρμακευτικούς συλλόγους όπου το πρόβλημα έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις.


Στη Γ.Σ. του ΠΦΣ κατέθεσα και την προσωπική μου άποψη στα πλαίσια του διαλόγου που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει στον κλάδο, τονίζοντας ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων που λειτουργούν το πρωινό του Σαββάτου, αλλά στα πλαίσια ενός οργανωμένου ωραρίου, με σχεδιασμό και ευθύνη του φαρμακευτικού συλλόγου, που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι κατάργηση του πενθημέρου.

Και φυσικά το κοινοτικό καθεστώς για τις 48 ώρες εβδομαδιαίας λειτουργίας αποτελεί τη νομική βάση για οποιαδήποτε λύση.

Αλλά λύση πρέπει να υπάρξει.

Η σημερινή κατάσταση με φαρμακεία δύο ταχυτήτων δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Για την επίλυση του προβλήματος περιμένω προτάσεις επώνυμες και υπεύθυνες τις οποίες μπορείτε να στείλετε με FAX ή e-mail.

Να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι απόψεις.


Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Πρόεδρος ΠΦΣ