Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios 4
Εβδομαδιαίες δράσεις και παρεμβάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το χρονικό διάστημα 8 - 13 Απρίλιου 2013.

Δευτέρα 8.4.2013: Ο ΠΦΣ παρενέβη για ακόμα μία φορά στον ΕΟΠΥΥ για την απαράδεκτη αναστάτωση που έχει προκληθεί με το θέμα των αναστολέων αντλίας πρωτονίων (πραζόλες) όπου και έλαβε τη διαβεβαίωση για την σε σύντομο χρόνο αποκατάσταση αυτής.


Τρίτη 9.4.2013:
Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στην ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΦΣ και των εταιρειών μηχανογράφησης φαρμακείων. Τονίστηκε και αυτήν την φορά πως ο φαρμακοποιός μαστίζεται και γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών προβλημάτων μα πάντοτε βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες της πολιτείας για την αναβάθμιση, την άμεση και πρωτίστως παροχή υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες. Κάθε αλλαγή στον τρόπο εργασίας των φαρμακοποιών θα γίνεται αποδεκτή όταν αυτή θα πληρεί συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα online ακύρωσης κουπονιών και διασύνδεσης των εταιρειών με την ΗΔΙΚΑ βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων.

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του ΠΦΣ παρευρέθηκε στη Φαρμακευτική Γνωμοδοτική Επιτροπή την οποία και απασχόλησαν τρέχοντα θέματα.


Τετάρτη 10.4.2013: Έγιναν επαφές με την εταιρεία MEY-DEKAZ στα πλαίσια των συζητήσεων με τις εταιρείες καλλυντικών-παραφαρμάκων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της επιτροπής βάσης δεδομένων.


Πέμπτη 11.4.2013: Παρουσία του προέδρου ΠΦΣ στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής όπου συζητούνταν θέματα φαρμάκου. "Ο φαρμακοποιός ήταν και θα παραμείνει δομικός λίθος στο οικοδόμημα της Δημόσιας

Υγείας" τόνισε ο κος Αμπατζόγλου συζητώντας διεξοδικά με τα μέλη της επιτροπής θέματα που άπτονται αυτής.
Πραγματοποιήθηκε ύστερα από πιέσεις και απαράδεκτες δικαιολογίες αναβολής, συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση όπου ζητήθηκε να ασκηθεί άμεσα πίεση στους προέδρους των ταμείων να αποδώσουν σήμερα καθώς και στο εξής τις εισφορές που οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ.
"Eίναι αδύνατον να κρύβονται, να κοροιδεύουν και να μονολογούν. Οδηγούν στην κατάρρευση, υποβιβάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προκαλούν ασφυξία στους παρόχους της Υγείας" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.


Παρασκευή 12.4.2013: Συνεδρίαση Επιτροπής Τιμών. Εξετάστηκαν λάθη, έγιναν μικροδιορθώσεις τιμών.

Ομιλία του προέδρου του ΠΦΣ στο συνέδριο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Ο Κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στις επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον φαρμακευτικό χώρο παρά την κρίση που διανύουμε και στα ελπιδοφόρα μηνύματα για τους νέους ανθρώπους και δη τους επιστήμονες. "Στην βαθιά ύφεση μπορεί και πρέπει αυτός ο πολύπαθος κλάδος της Υγείας να συνεισφέρει για να ξεπεραστεί τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με ευκαιρίες.Οι φαρμακοποιοί τα έδωσαν όλα. Σειρά τώρα των υπολοίπων να σηκώσουν τα μανίκια και μέσα από επενδύσεις να εκμεταλλευτούν την δυναμική και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται" ήταν ορισμένες φράσεις του κου Αμπατζόγλου.


Σάββατο 13.4.2013: Πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη τακτική γενική συνέλευση του ΠΦΣ.

Ο πρόεδρος στην κεντρική του εισήγηση ανέπτυξε την υπάρχουσα κατάσταση, πληρωμές οφειλών ΕΟΠΥΥ και παλαιών χρεών, κλαδικά θέματα (φορολογία, ωράριο, κ.λπ.)

Αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων πως αν δεν ολοκληρωθεί η πληρωμή των παλαιών χρεών της ΔΕΗ εντός του μήνα και των άλλων ταμείων ενεργοποιείται το μέτρο της αυτόματης αναστολής εκτέλεσης συνταγών των ασφαλισμένων αυτών των ταμείων.
Επίσης αποφασίστηκε η ανάθεση σε διεθνή οίκο μελέτης για το πραγματικό ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού και η προώθηση του νέου Κώδικα Δεοντολογίας μετά από έγκρισή του από το Δ.Σ. του ΠΦΣ.
(Ολόκληρη η απόφαση είναι ανηρτημένη στο www.pfs.gr και pfsgr.blogspot.com)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας με αντιπροσωπεία του Τουρκικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και έγινε συζήτηση για θέματα φαρμάκου και φαρμακευτικής πολιτικής. Η τουρκική αντιπροσωπεία τίμησε το ΔΣ του ΠΦΣ και ευχαρίστησε για την φιλοξενία.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στα τελευταία 5 αυτά Μνημονιακά- ύφεσης έτη που διανύει η Ελλάδα οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται και μάλιστα σθεναρά και διατηρώντας την συνοχή τους και την αξιοπρέπεια τους.