xapia4

 

"Ψευδές και ανυπόστατο χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος", σε δελτίο Τύπου που απέστειλε, "το δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στην ύπαρξη δήθεν μυστικής συμφωνίας του κλάδου για τη διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών και από άλλα σημεία πώλησης πλην των φαρμακείων".


Και συνεχίζει:

Πάγια θέση του ΠΦΣ και των φαρμακοποιών, που βασίζεται σε διεθνή επιστημονικά δεδομένα καθώς και στο εθνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο, είναι ότι τα προϊόντα αυτά πρέπει να διατίθενται από τους φαρμακοποιούς για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.
Η θέση αυτή δεν είναι αντικείμενο «διαπραγματεύσεων», ούτε «μυστικών συνομιλιών», ούτε «προτάσεων κάτω από το τραπέζι». Είναι απόλυτα διάφανη και κατηγορηματική, τόνιζαν κύκλοι του ΠΦΣ.
Οι επιδιώξεις της Τρόικα και των συμφερόντων που εποφθαλμιούν την ύλη του φαρμακείου είναι γνωστές. Όπως επίσης γνωστές είναι και οι τακτικές που χρησιμοποιούν για τη διαμόρφωση κλίματος και συγχρόνως για την άμβλυνση των αντανακλαστικών των φαρμακοποιών.
Αλλά "έχουσιν γνώσιν οι φύλακες"….

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr