Τρία μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ δημοσιοποίησαν ανοικτή επιστολή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παραμονή του Θεόδ. Αμπατζόγλου στη θέση του Προέδρου του ΠΦΣ. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:



Συνάδελφοι,

Σας είναι γνωστός ο διορισμός του Προέδρου του ΠΦΣ κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρου, από την Κυβέρνηση, στην θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ και η ανάληψη των ευθυνών του πριν από λίγες ημέρες, χωρίς την ταυτόχρονη παραίτησή του από την θέση την οποία κατέχει.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΠΦΣ, ζητήσαμε να ενημερώσει το σώμα για τις προθέσεις του, εάν θα παραμείνει στην θέση του ή όχι. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση παρά μόνο μία χυδαία φραστική επίθεσή του σε μέλος του Δ.Σ του ΠΦΣ που διατύπωσε και το ερώτημα.

Πέρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του, που προσδιορίζει το ποιόν του ανθρώπου, θεωρούμε ότι είναι συνδικαλιστικά ασυμβίβαστη η ιδιότητα του διοικητή του ΟΑΕΔ με την παραμονή του στο Δ.Σ του ΠΦΣ και μάλιστα στην θέση του Προέδρου. Πιστεύουμε ότι ένα συνδικαλιστικό στέλεχος δεν μπορεί κατέχοντας κυβερνητική θέση να προασπίσει ανεπηρέαστα τα συμφέροντα του κλάδου. Δεν μας εκφράζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ζητάμε την παραίτησή του και την εκλογή νέου Προέδρου. Μέχρι τότε δεν θα συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις του Δ.Σ και των επιτροπών.
Καλούμε τους εκλέκτορες του ΠΦΣ και τους προέδρους των Συλλόγων να προκαλέσουμε γενική συνέλευση διευρυμένου σώματος, υπογράφοντας σχετικό αίτημα, για να συζητηθεί αυτό το θέμα και να παρθούν αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ ξαφνικά πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ στις 22-05-13 κάλεσε ο υφυπουργός υγείας μέλη του Δ.Σ , χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης, κατά πάγια τακτική, και τους έθεσε το εκβιαστικό δίλλημα της χορήγησης φαρμάκων
από τα φαρμακεία, χωρίς συμμετοχή, σε μια κατηγορία 50.000 ανασφάλιστων χωρίς σαφή προσδιορισμό ποιοι θα είναι αυτοί και πως ορίζονται, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση, έχοντας έτοιμη την λύση, θα τα έδινε μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Το θέμα είναι ανοιχτό, τα ερωτηματικά πολλά τόσο από άποψη σκοπιμότητας όσο και από άποψη υλοποίησης. Η κοινωνική ευαισθησία του κλάδου είναι δεδομένη απέναντι στους ασθενείς και δεν δεχόμαστε κανέναν να λαϊκίζει στις πλάτες μας, όταν είναι γνωστό τοις πάση ότι ο κλάδος σηκώνει μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης για την οποία καυχώνται οι υπουργοί ότι την μείωσαν. Η αποδοχή της πρότασης με οικονομική επιβάρυνση, στα υπό κατάρρευση φαρμακεία μας βρίσκει αντίθετους.

Αντί το Υπουργείο να προβαίνει σε περικοπές δαπανών για την υγεία, αύξηση συμμετοχών των ασφαλισμένων, να ζητάει ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες και να επεξεργάζεται την κατάρρευση χιλιάδων φαρμακείων, ας κοιτάξει να στηρίξει το
σύστημα υγείας όχι κατ' εντολή της Τρόϊκας αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
H φημολογία για παράταση της θητείας των αρχαιρεσιών των συλλόγων και του ΠΦΣ, δεν διαψεύστηκε, μετά από σχετική ερώτηση, αλλά συνδυάστηκε με παλαιότερα δημοσιεύματα που προσδιόριζαν γενικότερα ζητήματα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου ακόμη και της σύστασης των συλλόγων.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΦΣ

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS