epitropi deontologias

Παρατίθεται επιστολή φαρμακοποιού προς την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με τις ληστείες σε φαρμακεία της Αθήνας. 

Κύριε διευθυντή

Διαβάζοντας την σημερινή Καθημερινή (25/05/2013), με απογοήτευσε η αναφορά στις τρεις ληστείες που έγιναν την ίδια βραδιά σε τρία φαρμακεία.

Απογοητεύτηκα γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοί μου και τον τραυματισμό του ενός από τον ένοπλο ληστή. Το περιστατικό με τους δράστες που λήστεψαν τρία φαρμακεία στην Αθήνα, αναδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο, το δύσκολο έργο που επιτελούν οι φαρμακοποιοί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικος συλογος και θα συμφωνήσω.

Στο σχόλιο του κ. Σουλιώτη γίνεται μεγάλη αναφορα για τον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού (και καλά κάνει και έχει δίκιο να αναφέρετε για ένα φτωχό παιδί που για 600€ -εάν τα παίρνει και αυτά- το μήνα ρισκάρει τη ζωή του) αλλά για το φαρμακοποιό κουβέντα.

Δεν πουλάει η είδηση του τραυματισμού ενος οικονομημένου κατά τα γραφόμενα στο παρελθόν απο την εφημερίδα σας φαρμακοποιού; Ή φοβάστε να μην χαλασετε την εικόνα που επιμελώς κάποια μέσα προσπαθούν να κτίσουν για τους φαρμακοποιούς;

Νομιζετε ακόμη ότι εάν γράψετε κάτι για τους συναδέλφους που κινδύνευσαν τη ζωή τους μπορεί να μην πάνε οι βιταμίνες στα σούπερ μάρκετ;

Λίγο ποιο προσεκτικοί εάν είστε τέτοια λάθη, γιατί μάλλον για λάθη πρόκειται, δεν θα κάνατε και η εικόνα που έχει ο καθένας μας για τους φαρμακοποιούς δεν χαλάει ούτε φτιάχνει από ένα, δυο, εκατό ή χίλιους δημοσιογράφους.

Εμείς εάν θέλετε είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την καλή ή κακή άποψη που έχει ο έλληνας για τους φαρμακοποιούς.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ
Φαρμακοποιός

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.com

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS