Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

lourantos 4

 

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην εκτέλεση της εισαγγελικής εντολής που κατέθεσε ο σύλλογος, ώστε να του δοθούν τα στοιχεία των φαρμακείων που πληρώθηκαν κατ΄εξαίρεση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνει ο κ. Λουράντος, "θα προβούμε σε καταμήνυσή του για παράβαση καθήκοντος".

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο ΦΣΑ, προσπαθώντας να πληροφορηθεί όλο το παρασκήνιο της έκτακτης και κατ’ εξαίρεση πληρωμή κάποιων φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από όπου παρέλαβε τη σχετική εισαγγελική εντολή, την οποία κατατέθεσε την 15.5.2013 στον ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ. 16734).

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ... αρνήθηκε να την υλοποιήσει κατά παράβαση καθήκοντος, τη στιγμή που άριστα γνωρίζει ότι μεταξύ μας υπάρχει έγκυρη συλλογική σύμβαση, δυνάμει της οποίας εμείς προωθούμε προς τον ΕΟΠΥΥ τις συνταγές και τους λογαριασμούς όλων των μελών μας για πληρωμή, πολλώ δε μάλλον ως καθ’ ύλην αρμόδιοι γινόμαστε αποδέκτες όλων των κατασχετηρίων, εκχωρήσεων κ.λπ. εγγράφων που αφορούν ένα έκαστο των μελών μας.

Όπως καλώς γνωρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αλλά και ο ΠΦΣ που αδυνατεί να πάρει θέση, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ μας ενημερώνει σε μηνιαία βάση με την αποστολή cd για το ποια ακριβώς φαρμακεία πληρώθηκαν και για ποια ακριβώς ποσά (κατόπιν περικοπών κ.λπ.), ώστε να μην τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οποίο εν προκειμένω επικαλείται για να παρακάμψει ρητή Εισαγγελική εντολή.

Πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ αποτελούν προσωπικά δεδομένα για τον ΕΟΠΥΥ τα ονόματα όσων πληρώνονται μέσω του συλλόγου μας, αλλά να αποτελούν προσωπικά δεδομένα οι δικές του κατ’ εξαίρεση πληρωμές;

Το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα λέει όλα: Δεν αναφέρει πουθενά τον τρόπο πληρωμής των μελών μας με την αποστολή cd, πράγμα που αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, αλλά προσπαθώντας να προκαταβάλει την απόφαση της Αρχής δηλώνει πως «με τη χορήγηση στοιχείων των υποβληθέντων δαπανών των φαρμακείων θεωρεί ότι ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ καλυπτόμενα από το φορολογικό απόρρητο»...! Τσιμουδιά για τις μηνιαίες πληρωμές!!!

Ζητούμε για τελευταία φορά να προχωρήσει στην εκτέλεση της παραπάνω εισαγγελικής εντολής, άλλως θα προβούμε σε καταμήνυσή του για παράβαση καθήκοντος.

Δηλώνουμε τέλος ότι δεν θα ανεχτούμε αυθαίρετες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ που λαμβάνουν χώρα -υπό το πρόσχημα της δήθεν προστασίας προσωπικών δεδομένων- και δια των οποίων επιχειρείται να ΝΟΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ παράτυπες διαδικασίες, ώστε στο μέλλον ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει όποιον θέλει, όποτε θέλει.....

ΩΣ ΕΔΩ !!!

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ