farmakopoios 4

 

"H απειλή του λουκέτου για 680 φαρμακεία σε όλη τη χώρα για τα οποία έχουν εκδοθεί κατασχετήρια, είναι ορατή τον ερχόμενο μήνα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ παραμένει ασυνεπής προς τις πληρωμές του για το κλάδο των φαρμακοποιών", τόνισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε δελτίο Τύπου που απέστειλε μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Και συνεχίζει:

Η κατάσταση είναι «ασφυκτική» για χιλιάδες πλέον φαρμακοποιούς που αδυνατούν το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.
Σε συνάντηση του προεδρείου και μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν καθυστερήσεις πληρωμών αλλά και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον κλάδο.
Παρά τις πιέσεις το προεδρείο δεν έμεινε ικανοποιημένο από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Η πρόταση των εκπροσώπων του ΠΦΣ ήταν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου να έχουν εξοφληθεί ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος.
Ακόμη ζήτησαν να καθορισθεί σταθερή ημερομηνία πληρωμών κάθε μήνα, όπως προβλέπουν οι νόμοι και η συλλογική σύμβαση
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπολοίπων ταμείων, ζήτησαν να ξεπερασθούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι πληρωμές και τα χρήματα ενώ υπάρχουν, λιμνάζουν στα ταμεία του κράτους.
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ στη συνεδρίαση του που έγινε αμέσως μετά την συνάντηση, αποφάσισε να αναμένει την εξόφληση των οφειλομένων, προετοιμάζοντας σε αντίθετη περίπτωση, διάφορες μορφές κινητοποιήσεων με νομικά ή συνδικαλιστικά μέσα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr