farmakopoios

Σε έγγραφό του (αρ. πρωτ. 1275/4.6.2013) προς τους κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι "η πρακτική του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών" και τονίζει "Η υπομονή μας και η υπομονή τους εξαντλήθηκαν". Παρατίθεται το σχετικό έγγραφο:



Κύριοι Υπουργοί,

Έχουμε κουραστεί να απευθυνόμαστε σε σας, όσο και προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας το αυτονόητο.
Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά μερικά πολύ απλά πράγματα. Εκτός, ακόμη χειρότερα, εάν έχουν γίνει αντιληπτά αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν.
Απευθυνόμαστε λοιπόν προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προς τους Υπουργούς στους οποίους ο πρωθυπουργός της Χώρας ανέθεσε την ευθύνη εξασφάλισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας και υποβάλλουμε τα εξής πολύ απλά ερωτήματα.
Ψηφίσατε και πρόσφατα νόμο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που επιβάλλει την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ εντός 60 ημερών.


Γιατί δεν τον εφαρμόζετε;
Γιατί αντιθέτως σπεύδετε να εφαρμόζετε κάθε νομοθετική ρύθμιση που περικόπτει κι άλλο το εισόδημά μας;
Έχετε το ηθικό δικαίωμα να απαιτείτε και να εφαρμόζετε συνεχώς δυσμενή μέτρα για τον κλάδο μας, όταν δεν εφαρμόζετε τους υπάρχοντες νόμους, όταν δεν εφαρμόζετε την μοναδική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του, όταν εν τέλει χρωστάτε σε αυτόν από τον οποίο απαιτείτε;
Είσθε περήφανοι που το Υπουργείο Υγείας δεν καταφέρνει να απορροφήσει υπάρχοντα χρήματα για να τα διαθέσει σ΄ αυτούς που τα χρωστάει;
Γνωρίζετε ότι χρωστάτε σε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών 70 εκατ. ευρώ από το 2010 και ενώ τα χρήματα δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για τον σκοπό αυτό εσείς δεν μπορείτε να τα μοιράσετε;
Ας μην ακούσουμε τις γνωστές δικαιολογίες για τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ψηφίστε σήμερα νόμο που να καταργεί όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ψηφίστε τον με την ίδια ταχύτητα που ψηφίσατε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Τότε μπορούσατε, σήμερα δεν μπορείτε;
Μπορείτε όμως να βλέπετε την αγορά να στενάζει;
Μπορείτε όμως να παρακολουθείτε απαθείς 680 φαρμακοποιούς - ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά-, που οι απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ έχουν μπλοκαριστεί δικαστικά λόγω κατασχέσεων ΔΟΥ, φαρμακαποθηκών και φαρμακοβιομηχανιών;
Μπορείτε όμως με την αδράνεια σας να επιτείνετε την οικονομική ασφυξία των συναδέλφων μας Παρακρατώντας χρήματα που δεν τα δίνετε στους δικαιούχους;
Αλήθεια ποιος πολίτης αυτής της χώρας, ποιος σοβαρός άνθρωπος, ποιος ευρωπαίος ή τροϊκανός ελεγκτής θα σας δώσει δίκιο ή δεν θα κουνήσει το κεφάλι του με νόημα μπροστά σε αυτή την κατάσταση;


Γνωρίζετε ότι το μοναδικό πλέον εισόδημα του φαρμακοποιού είναι αυτό το οποίο προσδοκά ότι ΘΑ εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ; Εάν αυτό δεν καταβληθεί έγκαιρα, συμβαίνει ό,τι για κάθε μισθωτό που εργάζεται αλλά δεν πληρώνεται. Αλλά ακόμη χειρότερα που στη δική μας περίπτωση το 90% των χρημάτων που ΘΑ εισπράξουμε, ΟΤΑΝ εισπράξουμε, έχει ήδη προκαταβολικώς πληρωθεί στους προμηθευτές μας και στην εφορία.


Ας μην ακούσουμε για άλλη μια φορά σε ποιου υπουργού αρμοδιότητα υπάγεται ο ΕΟΠΥΥ. Ας μην ακούσουμε ακόμη δικαιολογίες ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ασκεί διοίκηση και εσείς δεν παρεμβαίνετε στο έργο του. Μην πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών από τον Ανα στον Καϊάφα. Η ευθύνη είναι συλλογική , είναι πολιτική και συγχρόνως ηθική απέναντι σε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών , 17.000 οικογένειες φαρμακοϋπαλλήλων και σε όλο τον Ελληνικό πληθυσμό που θα υποστεί τις συνέπειες της μη πολιτικής σας.


Κύριοι Υπουργοί,

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα με όλους τους τρόπους ότι η πρακτική του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών.
Η υπομονή μας και η υπομονή τους εξαντλήθηκαν. Ο ΕΟΠΥΥ μας έχει μετατρέψει σε επαίτες, προς τους οποίους όποτε θυμάται πετάει ένα ξεροκόμματο έναντι των τεράστιων οφειλών του.
Κατά την πρόσφατη συνάντηση της ολομέλειας του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητήσαμε:
1. Άμεση εξόφληση των οφειλών του 2010, 2011 και 2012.
2. Μέχρι την 30.6.2013 να εξοφληθούν τα φάρμακα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2013.
3. Να καθιερωθεί τακτική, σταθερή κάθε μήνα ημερομηνία πληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια του ισχύοντος νόμου.
Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που προΐσταται και τυπικά και ηθικά και πολιτικά του ΕΟΠΥΥ την ενημερώνουμε και γραπτά για τελευταία φορά για το μέγεθος του προβλήματος.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα ……

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α.α.                                                                                              .
Α΄ Αντιπρόεδρος                                                                             .
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr