xapia 7

Σε ανακοίνωσή του, στις 21 Νοεμβρίου 2013, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του με το περιεχόμενο της Υπουργικής  Απόφασης περί συμπληρωμάτων διατροφής που εξέδωσαν οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Γεωργιάδης και καλεί τον υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικής συμπληρωματικής Υπουργικής Απόφασης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του με το περιεχόμενο της Υπουργικής  Απόφασης περί συμπληρωμάτων διατροφής που εξέδωσαν οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Γεωργιάδης.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, αποτελεί προϊόν συμφωνίας και διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, με τη λογική της οποίας διαφωνήσαμε δημοσίως στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας.
Γνωρίζουμε το δεσμευτικό πλαίσιο που καθορίζει η Κοινοτική Οδηγία 2002/46/ΕΚ της 10ης Ιουνίου 2002. Αναμέναμε όμως από τον Υπουργό Υγείας να προσδιορίσει και δεσμευτικές δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι με τον όρο συμπληρώματα διατροφής θα επιδιωχθεί η διακίνηση προϊόντων με σύνθεση που θα έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην υγεία των πολιτών και κυρίως κατά την παράλληλη λήψη φαρμάκων από ανθρώπους βρίσκονται σε φαρμακευτικές θεραπείες.
Έγκαιρα ζητήσαμε η κυβερνητική δέσμευση απέναντι στην Τρόικα και η υλοποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας να θεσμοθετηθεί σε βάση επιστημονικών κριτηρίων που θα καθορισθούν από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ και τον ΠΦΣ.
Η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε εν αγνοία μας χρήζει άμεσης διόρθωσης εάν δεν θέλουμε να βρεθούμε ενώπιον φαινομένων σαν αυτά που ζήσαμε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναρωτιόμαστε με ποια λογική τα καταστήματα που πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα δύνανται και δικαιούνται να διαθέτουν προϊόντα που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία.
Καλούμε
Τον Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικής συμπληρωματικής Υπουργικής Απόφασης.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS