photo 3cnew

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του ΠΦΣ, στις 9 Ιανουαρίου 2017, "Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό μετά την ανακοίνωση αποφάσεων και εγκυκλίων, που δημοσίευσε τις παραμονές της αλλαγής του χρόνου το Υπουργείο Εργασίας, ολοκληρώνοντας το έργο της εξόντωσης των φαρμακοποιών και δίνοντας τη χαριστική βολή στον κλάδο μας." Και συνεχίζει:

Τις αποφάσεις αυτές που τις «φύλαγαν» ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, που προσδοκούμε ότι θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016, με τις οποίες πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε ΔΗΜΕΥΣΗ οι φαρμακοποιοί.

Σημειωτέον ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο μας, ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και γι’ αυτό τιμωρείται.

Την ίδια ώρα με τις διατάξεις αυτές, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας, περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα.

Ο ΠΦΣ έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν να σταθούν όρθια απέναντι στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, που μας έχουν πλήξει χαρακτηριστικά.

Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προχωρά στη σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων (που με νομικίστικα τερτίπια έχουν βαφτιστεί ως εγκύκλιοι προκειμένου να τεθεί εν αμφιβόλω η δυνατότητα προσβολής τους!!!) και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες φαρμακοποιοί δεσμευόμαστε ότι πρωτοστατούμε και θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Ελλάδας ενάντια στις διατάξεις αυτές, που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Αυτή τη φορά όμως θα έχουμε αρωγό τη Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακυρώσουμε τα διεστραμμένα σχέδια εκείνων που όχι μόνο είναι παντελώς άσχετοι με την επιχειρηματικότητα και την εργασία αλλά και θέλουν να καταχραστούν το προϊόν του μόχθου μας.

Εμείς θα τους αφανίσουμε πριν προλάβουν να μας αφανίσουν...

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr