Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

INPHARMA10A

Ακολουθεί η απάντηση του προέδρου του Φ.Σ. Πέλλας, κ. Παναγιώτη Ζαρογουλίδη, στον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γεώργιο Πατούλη, για το 1ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Φ.Σ. Πέλλας, στο Λουτράκι Αριδαίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο: 

Κάποιοι επιθυμούν την σύγκρουση αντί για τη συνεργασία προς όφελος των πολιτών.

Ο ισχύων ορισμός της Υγείας περιλαμβάνεται στον πρόλογο του καταστατικού του ΠΟΥ. Υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία (Νέα Υόρκη, 19-22 Ιουνίου 1946), τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος:

"Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας." ("Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.")

Είναι σαφές ότι η Υγεία είναι δικαίωμα και προνόμιο όλων των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει σημείο έριδας και μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

Στην προσπάθεια με στόχο την ενεργητική πρόληψη δεν περισσεύει κανείς μας όταν ειρήσθω εν παρόδω το σύνολο των ενεργών φαρμακοποιών φθάνει το ιλιγγιώδες νούμερο των 10500 σημείων, που καλύπτουν υγειονομικά το σύνολο της Χώρας μας ΑΚΌΜΑ και το μικρότερο χωριουδάκι, πάντα σε ετοιμότητα πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν.

Προσπαθώ να κατανοήσω το λόγο της αντίδρασης αλλά πραγματικά αδυνατώ.

Το να είσαι αντίθετος στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι φαρμακοποιοί με στόχο την ενημέρωση του κοινού:

- αφενός να απέχει από το κάπνισμα

- και αφετέρου τους λόγους για τους οποίους οφείλει να εμβολιαστεί,

σε μια χρονική στιγμή που με στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, 20000 συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της καπνιστικής συνήθειας και σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης παρουσιάζουμε τους χαμηλότερους δείκτες Πανευρωπαϊκά δεν είναι σώφρων

Ως φαρμακοποιοί η συμβολή μας στην υγεία των πολιτών αποτελεί κοινωνική ευθύνη και με αυτόν τον στόχο συστρατευόμαστε με όλους εκείνους του επίσημους φορείς που μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε σε πέρας αυτήν την αποστολή μας.

Με αφορμή αυτό ευχαριστώ δημόσια τους εξαίρετους επιστήμονες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Κυριόπουλο και Αθανασάκη, τους Καθηγητές κ. Κωνσταντινίδη διευθυντή του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Καθηγήτρια Φαρμακολογίας κ. Χατζάκη, τους επίκουρους καθηγητές του Δημοκριτειου κ. Νένα και κ. Στειρόπουλο, τον Λέκτορα της Ιατρικής σχολής κ. Κοντογιώργη για την εποικοδομητική συνεργασία και εκπαίδευσή μας με στόχο μια Ελλάδα ακόμα πιο ενημερωμένη και Υγεινομικά θωρακισμένη.