Egkainia Dim Iatreiou 3 3

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, παρέστη στα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου Κοινωνικών & Ιατρικών Υπηρεσιών, επί της οδού Σαρανταπόρου 4, στα Πατήσια. Η αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου στην 5η Δημοτική Κοινότητα αναμένεται να βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών στους οποίους πλέον θα παρέχεται ένα πλέγμα ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών.

Η συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με τον Δήμο Αθηναίων είναι διαρκής και σταθερή. Ο Ε.Ε.Σ. ανταποκρίνεται με την κινητοποίηση των τριών Τομέων του (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών) σε κάθε έκκληση για βοήθεια που του απευθύνεται, λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι άστεγοι, οι ανασφάλιστοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Η αλληλοϋποστήριξη αυτή καλύπτει μια σειρά από τομείς, που περιλαμβάνουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, την επικουρία σε προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, την παροχή Πρώτων Βοηθειών, αλλά και δράσεις αγωγής και προαγωγής της υγείας. Αναφορικά δε με το Δημοτικό Ιατρείο στα Πατήσια, ο Ε.Ε.Σ. θα υποστηρίξει τη λειτουργία του με εθελοντικό προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά στο πρόσωπο του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την έμπρακτη βοήθεια που προσφέρει στην υλοποίηση αυτής της πολυεπίπεδης και αλληλέγγυας κοινωνικής δράσης. Ο Dr. Αυγερινός τέλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Μαρία Στρατηγάκη.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS