farmakopoios

Σε έκτακτη ενημέρωση προς τα μέλη του, στις 11 Δεκεμβρίου 2017, σχετικά με το USB TOKEN και το πώς μπορούν να το προμηθευτούν, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διευκρινίζει ότι "η προμήθεια των USB TOKEN δεν σημαίνει άμεση ενεργοποίηση της ψηφιακής υπογραφής, αφού ουδείς γνωρίζει, πότε και αν το USB TOKEN θα ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ. Με την αίτησή σας, προμηθεύεστε δωρεάν το USB TOKEN, το οποίο αποστέλλεται επίσης δωρεάν στο φαρμακείο σας, χωρίς καμία υποχρέωση για την χρήση του. Η δωρεάν χορήγησή του από την ΗΔΙΚΑ γίνεται λόγω του προγράμματος ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ενταχθεί η όλη διαδικασία, και η οποία λήγει στις 12/12/2017". Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης:

"Το USB TOKEN είναι μικρή μονάδα αποθήκευσης προγράμματος, το οποίο όταν θα ενεργοποιηθεί θα αφορά την ψηφιακή υπογραφή γιατρού και φαρμακοποιού.

Με αυτό το USB TOKEN ο γιατρός θα συνταγογραφεί χωρίς να σφραγίζει και να υπογράφει την συνταγή. Ο Ασφαλισμένος θα παίρνει την συνταγή, στην οποία δεν θα φαίνεται υπογραφή ή σφραγίδα, θα πηγαίνει στο φαρμακείο, και ο φαρμακοποιός σκανάροντας το barcode της συνταγής, θα ενημερώνεται από το σύστημα για την γνησιότητά της μέσω της ψηφιακής υπογραφής του γιατρού. Ο Φαρμακοποιός τότε θα εκτελεί την συνταγή, χρησιμοποιώντας το USB TOKEN στο server του φαρμακείου χωρίς να την υπογράφει ούτε να την σφραγίζει. Προβλέπεται επίσης η κατάργηση όλων των συνοδευτικών εγγράφων της συνταγής στις περιπτώσεις που αυτά απαιτούνται για την εκτέλεσή της.

Σημειωτέων, ότι η προμήθεια των USB TOKEN δεν σημαίνει άμεση ενεργοποίηση της ψηφιακής υπογραφής, αφού ουδείς γνωρίζει, πότε και αν το USB TOKEN θα ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ.

Με την αίτησή σας, προμηθεύεστε δωρεάν το USB TOKEN, το οποίο αποστέλλεται επίσης δωρεάν στο φαρμακείο σας, χωρίς καμία υποχρέωση για την χρήση του. Η δωρεάν χορήγησή του από την ΗΔΙΚΑ γίνεται λόγω του προγράμματος ΕΣΠΑ , στο οποίο έχει ενταχθεί η όλη διαδικασία, και η οποία λήγει στις 12/12/2017.

Η προμήθεια του δεν είναι υποχρεωτική, όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μετά την λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ (12/12/2017), εάν χρειαστείτε στο μέλλον να προμηθευτείτε USB TOKEN θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με το κόστος αγοράς και αποστολής του στο φαρμακείο σας.

Όσοι συνάδελφοι, επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση παραλαβής ΑΔΔΥ (usb token) μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο της ΗΔΙΚΑ με καταληκτική ημερομηνία την 12η/12/2017*, ώστε να τους αποσταλεί χωρίς καμία επιβάρυνση στο φαρμακείο τους.

(*διευκρίνιση ότι η προθεσμία έως 12/12/2017 αφορά την υποβολή της αίτησης)
https://www.e-prescription.gr/usermanagement/management/web/index.html

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr