pharmacist2

Σε συνέχεια της έρευνας που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο ΠΦΣ εξέδωσε σχετική ενημέρωση.

 

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί δημοσίως αλλά και σε εσωτερικές κλαδικές διαδικασίες  (Συνελεύσεις – Συνέδρια), στον πολύ σημαντικό ρόλο του Φαρμακοποιού στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης.

Έχουμε επισημάνει και υποδείξει προς όλους τους Συναδέλφους την ανάγκη να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο , να αναδείξουν και να «δουλέψουν» προς την κατεύθυνση του ρόλου αυτού που αναδεικνύει την επιστημονική οντότητα του Φαρμακοποιού.

Σε μια εποχή που τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και το εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθούν και εννοιολογικά αλλά και νομοθετικά  να εντάξουν το φαρμακείο στην χωρεία των εμπορικών καταστημάτων, έρχεται η δημοσκόπηση της καθ΄ ύλην αρμόδιας και καθόλα αξιόπιστης , υψηλού κύρους Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) σε δείγμα 2000 ατόμων να αναδείξει,  στο ερώτημα «ποιους φορείς εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους σε θέματα πρόληψης» οι πολίτες, ότι ο Φαρμακοποιός κατέχει την πρώτη θέση στην κλίμακα εμπιστοσύνης.

Αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 23ης Δεκεμβρίου 2017, στο ρεπορτάζ της ΠΕΝΝΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ :

«Όταν όμως τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν ποιους φορείς εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους σε θέματα πρόληψης βάζοντας βαθμούς από 1 (καθόλου) έως 10 (πολύ), τις πρώτες θέσεις έλαβαν ο φαρμακοποιός (7,3) , η ιατρική κοινότητα (7,1)και ακολουθούν οι ενώσεις ασθενών , ο ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας . «Κάτω από την βάση» βρίσκονται το διαδίκτυο και η φαρμακευτική βιομηχανία».

Σας επισυνάπτουμε  το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  (πατήστεΕΔΩ) και παρακαλούμε για την προβολή και την  αξιοποίηση του στις τοπικές κοινωνίες (ΜΜΕ κλπ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr