pharmacy1 new

"Χάος και ταλαιπωρία θα προκαλέσει σε ασθενείς και φαρμακοποιούς η νομοθετική «ρύθμιση» του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ψηφίσθηκε χθες, η οποία απορρυθμίζει ακόμα περισσότερο την διαδικασία λειτουργίας των φαρμακείων και η οποία μας βρίσκει αντίθετους", όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018. Και συνεχίζει:

Οι προσχηματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που αφήνουν το θέμα ανοικτό να συζητηθεί αργότερα δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα που θα φανεί έντονα τις επόμενες ημέρες και μήνες.

Οι συνέπειες αυτού του νομοθετήματος θα είναι:

• Oι ασθενείς να μην γνωρίζουν ποιο φαρμακείο θα είναι ανοικτό και ποιο κλειστό.

• Τα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς θα οδηγηθούν σε ένα άνισο αγώνα με τα μεγάλα κεντρικά φαρμακεία.

• Θα ακολουθήσει η ερημοποίηση των απομεμακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών γιατί τα φαρμακεία που υπάρχουν σήμερα εκεί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

• Οι διανυκτερεύσεις και οι εφημερίες θα απαξιωθούν πλήρως.

• Αυξάνεται η γραφειοκρατία στις περιφέρειες και τους φαρμακευτικούς συλλόγους λόγω των συνεχών δηλώσεων που θα μπορούν να κάνουν τα φαρμακεία που θα ακολουθήσουν το διευρυμένο ωράριο.

• Τέλος , θεσμοθετείται η ατιμωρησία για συγκεκριμένη κατηγορία φαρμακείων που θα λειτουργούν όπως και όποτε θέλουν.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναθεωρήσει την στάση της προς όφελος της Φαρμακευτικής Περίθαλψης και της Υγείας ασθενών και πολιτών.

pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr