Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ενίσχυσε το έργο των σωματείων «ΠΝΟΗ» και «Μέριμνα».

logo pef

Σε νέες δράσεις στήριξης των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Η ΠΕΦ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Ένωση κοινωφελών σωματείων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέο πρόγραμμα στήριξης και σειρά δράσεων για την υποστήριξη του έργου της.

Ως πρώτη δράση της για το 2018, η ΠΕΦ προχώρησε σε δωρεά ιατρικών μηχανημάτων στο σωματείο «ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» για τον εξοπλισμό της Μονάδας Ενισχυμένης Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, «Άγιος Παντελεήμων». Η «ΠΝΟΗ» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Υποστηρίζει, επίσης, τους γονείς και τα παιδιά τους που νοσηλεύονται στην Εντατική, καθώς και την εκπαίδευση και επιμόρφωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Παράλληλα, η ΠΕΦ πραγματοποίησε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για το «Μαζί για το Παιδί», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 6 Φεβρουαρίου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε με τη συνδρομή των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ και παρευρισκομένων από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς και από τον χώρο του φαρμάκου, διατέθηκε στο σωματείο «Μέριμνα». Η «Μέριμνα» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρέχει φροντίδα υγείας και υποστήριξης σε παιδιά που νοσούν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και στις οικογένειες τους που βιώνουν τη σοβαρή ασθένεια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

Η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ, κ. Φαίη Κοσμοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Με την έναρξη του 2018, η ΠΕΦ αγκαλιάζει και πάλι το «Μαζί για το Παιδί», ενισχύοντας το έργο του. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε και φέτος την ευκαιρία να στηρίξουμε τα σωματεία-μέλη του, και σχεδιάζουμε σειρά δράσεων και αυτή τη χρονία, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΕΦ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στον «Μαραθώνιο Αγάπης-Νοιαζόμαστε για τα Παιδιά», υποστηρίζοντας την προσπάθειά μας να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη, μια πιο λειτουργική και ανθρώπινη καθημερινότητά».