Θεμελιώδης η σημασία της έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας για την πρόληψη και έλεγχο των επιδημιών.

epaggelmaties ygeias thess

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 20108, στη Θεσσαλονίκη, η επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ιλαρά, που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής του Α.Π.Θ.
Πρόκειται για τη τρίτη κατά σειρά ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την επιδημία ιλαράς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την πρώτη να έχει γίνει στην Αθήνα (6.2.2018), σε συνεργασία με το ΓΝ «Ο Ευαγγελισμός» και τη δεύτερη στον Πειραιά (21.2.2018), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και το θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν».

Η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών υγείας, διοικητικών παραγόντων στον τομέα υγείας, φοιτητών ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών κ.α., το πλήθος ερωτήσεων προς τους ομιλητές και ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε την ενημέρωση ανέδειξαν την ανάγκη και το αίτημα των επαγγελματιών υγείας για συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Kοινή άλλωστε ήταν η διαπίστωση της επιτακτικής ανάγκης για αποτελεσματική διασύνδεση των υγειονομικών φορέων, ώστε να γίνεται επιτυχής αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων και αναγκών δημόσιας υγείας.Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κύριοι Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αν.Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ, Ευστρ. Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης ΥΠΕ και Π. Παπαδόπουλος, Υποδιοικητής 3ης ΥΠΕ ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αλ. Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτ/θμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πλήρη επίγνωση του θεσμικού του ρόλου και της θεμελιώδους σημασίας της έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας για την πρόληψη και έλεγχο κάθε επιδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει συστηματικά να απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και να τους καθιστά κοινωνούς του πλούσιου επιστημονικού του έργου, με τους πλέον πρόσφορους τρόπους και επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς» δήλωσε μετά από το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS