hmerida isth2

"Ύστερα από τέσσερα χρόνια διαβουλεύσεων ο κοινοτικός κανονισμός 2016/679 - με άλλα λόγια κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων - τίθεται σε ισχύ σε λίγες ημέρες (από τις 25 Μαΐου 2018)" τόνισε σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας. "Από την ημερομηνία αυτή και μετά θα πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι, γιατί τα πρόστιμα για τη... μη συμμόρφωση αγγίζουν το 4% του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης - οργανισμού! Οι οικονομικές κυρώσεις είναι πολλές και σημαντικές όμως ακόμη περισσότερες είναι οι κυρώσεις... στην πίστη στο γιατρό. Δεν πρέπει να διασαλευθεί η εμπιστοσύνη στον θεράποντα από τον ασθενή. Οφείλουμε, πέρα από κοινοτικούς κανονισμούς, να διαφυλάξουμε αυτή τη σχέση ζωής και να εναρμονισθούμε με ό,τι ισχύει για την προστασία των προσωπικών ιατρικών δεδομένων στις χώρες πολιτισμού. Ίσως να πάρουμε ακόμη περισσότερα μέτρα για ακόμη καλύτερα ώστε να θωρακίσουμε τη δουλειά μας και τις αξίες της για το παρόν και το μέλλον..." επισήμανε ο κ. Νίτσας.

Ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας πρόσθεσε ότι "από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρκος του Ιπποκράτη μιλάει ξεκάθαρα για το ιατρικό απόρρητο κάτι που σαφώς θα πρέπει να προστατευθεί ακόμη περισσότερο στη ψηφιακή εποχή όπου παρατηρούνται πολλές διαρροές προσωπικών δεδομέων (όλοι ξέρετε για το facebook και τα προβλήματα του με τη δικαιοσύνη...)" Η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαρία Χατζηδημητρίου στην ομιλία της υπογράμμισε ότι "Τα ιδιωτικά ιατρεία - κυρίως τα εργαστήρια - θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα τις αρχές που θέτει ο νέος κανονισμός και να είναι σε θέση να ικανοποιούν τα δικαιώματα των ασθενών, παλαιά και νέα, παραδείγματος χάρη το δικαίωμα στην διαγραφή. Κάθε νέα δραστηριότητα που αναλαμβάνουν, κάθε νέο λογισμικό, θα πρέπει να εφαρμόζει αρχές σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις που θέτει ο νέος κανονισμός" 

Ο κ. Νίτσας κατέληξε ότι "πρακτικά οι ιδιώτες ιατροί θα πρέπει τουλάχιστον: Να τηρούμε αρχείο δραστηριοτήτων με το σύνολο των επεξεργασιών των προσωπικών δεδομένων στις οποίες προβαίνουμε στα ιατρεία μας . Επίσης να ακολουθούμε πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων και τέλος να τροποποιήσουμε τις συμβάσεις εργαζομένων και συνεργατών ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπου χρειάζεται..."

Τις προσεχείς ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα ενημερώσει εκ νέου με ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό όλα τα μέλη του για όσα οφείλουν να εφαρμόσουν άμεσα...

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr