Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

synedrio arxeia ygeias

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων και το Δίκτυο για την Ιστορία της Υγείας διοργανώνουν το πρώτο συνέδριο για τις αρχειακές πηγές και τις αναζητήσεις της έρευνας γύρω από την ιστορία της υγείας. Το ιστοριογραφικό αυτό πεδίο προσελκύει κατά τις τελευταίες δεκαετίες το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ερευνητών, ενώ διευρύνονται οι σχετικές θεματικές και οπτικές στη διεθνή και στην ελληνική βιβλιογραφία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές από φορείς διατήρησης και μελέτης των αρχείων υγείας, καθώς και από οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας και ιδρύματα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του αρχειακού πλούτου για την υγεία, η ενημέρωση του κοινού για τις νέες τάσεις της ιστορικής έρευνας, η παρουσίαση των πολιτικών διατήρησης και προστασίας της σχετικής
αρχειακής κληρονομιάς και η ευαισθητοποίηση των φορέων υγείας για την αξία των τεκμηρίων που παράγουν.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Δάφνης 61, Ψυχικό) από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2018.

Τις εργασίες του συνεδρίου πλαισιώνει η έκθεση «...ελπίς παρέστη...»: αρχειακά τεκμήρια για την υγεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ