orthodontikoi

Την σημασία της έγκαιρης επίσκεψης στον ορθοδοντικό των παιδιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν αργότερα επισημαίνει ο πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος κ. Παναγιώτης Σκουλαρίκης. Ο κ. Σκουλαρίκης επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης των ορθοδοντικών προβλημάτων που μπορεί να επιτευχθεί με την έγκαιρη επίσκεψη των παιδιών στον ειδικό ορθοδοντικό, το αργότερο στην ηλικία των 6-7 χρόνων και συμπληρωσε ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να γίνεται μόνο μετά την αντικατάσταση της νεογιλής οδοντοφυΐας.

«∆υστυχώς, οι γονείς δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν ορθοδοντικά προβλήματα, τα οποία μόνο σε πολύ μικρή ηλικία μπορούν να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο κ. Σκουλαρίκης, διευκρινίζοντας ότι: «Τα ορθοδοντικά προβλήματα είναι οδοντικά και σκελετικά. Τα πρώτα που αφορούν κυρίως στη θέση των δοντιών στα οδοντικά τόξα, μπορούν να διορθωθούν εύκολα και αργότερα από την ηλικία των 7-8 χρόνων. Πολλά σκελετικά ορθοδοντικά ζητήματα, όμως, δηλαδή εκείνα που αφορούν σε δυσαρμονίες των γνάθων και των οστών του προσώπου, μόνο στην πολύ νεαρή παιδική ηλικία μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, ενώ αργότερα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βελτίωση».

Τα διεθνή πρωτόκολλα ορίζουν ότι η πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται το αργότερο έως την ηλικία των 6 χρόνων.

Η πλειοψηφία των παιδιών έρχεται για πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό περίπου στην ηλικία των 12 ετών, όταν για κάποια προβλήματα είναι ήδη αργά», κατέληξε ο κ. Σκουλαρίκης.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS