Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

photo 1cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1766/4.5.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ: "Με έγγραφό της, η Δ/νση Οργάνωσης & Σχεδιασμού Αγορών Υπηρεσιών Υγείας ζητάει από την 1η Ιουνίου και μετά τα επικολλημένα κουπόνια, στην εκτέλεση του παραστατικού του φαρμακείου, να αναγράφουν τον κωδικό ΕΑΝ, τον κωδικό ΕΚΑΠΤΥ και την εμπορική ονομασία του προϊόντος που χορηγείται. Θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε πως η πλειοψηφία των προϊόντων αναγράφουν στο κουπόνι τον κωδικό ΕΑΝ και την εμπορική ονομασία. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι επαρκή για τον έλεγχο που προτίθεται να κάνει ο Οργανισμός.

Στην περίπτωση όμως που θεωρείτε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί η σχετική εγκύκλιος θα πρέπει να γνωρίζετε πως η διαδικασία αυτή προκαλεί σοβαρό πρόβλημα για τα φαρμακεία δεδομένου ότι είναι κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα οι εταιρείες δεν ήταν υποχρεωμένες να το αναγράφουν στις αυτοκόλλητες ταινίες των προϊόντων, και υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα στα Φαρμακεία, το οποίο κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε όπως δοθεί παράταση εφαρμογής της εγκυκλίου 4 μηνών, ώστε να μπορέσουν τα φαρμακεία να απορροφήσουν το απόθεμά τους και οι εταιρείες να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα μέτρα και προϋποθέσεις της υπηρεσίας σας, αλλά και να μπορέσουν να αντικαταστήσουν αυτά τα προϊόντα σε περίπτωση μη διάθεσής τους.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στο γεγονός ότι αρκετά προϊόντα αναλωσίμων της περιτοναϊκής κάθαρσης δεν διαθέτουν το σχετικό κωδικό ΕΚΑΠΤΥ – ΕΑΝ.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον Πανελλήνιο Συλλόγων Νεφροπαθών να πληροφορήσει τα μέλη του, ότι τα προϊόντα αυτά αδυνατούν να χορηγηθούν από τα φαρμακεία μας, εφόσον δεν αποζημιώνονται για τους παραπάνω λόγους από τον ΕΟΠΥΥ".