ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 4698Β/2018), ισχύει πλέον η μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ατόμων με ψωρίαση στο κόστος θεραπείας, από 25% σε 10% σε συστηματικές από του στόματος θεραπείες και ορισμένα σκευάσματα τοπικής θεραπείας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη, η οποία ανοίγει το δρόμο για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των ατόμων με ψωρίαση, εμφανίζεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», ο οποίος πρωταγωνίστησε στο σχετικό διάλογο με την Πολιτεία.

Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί σχετική αλληλογραφία του Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας, στην οποία διατυπώνονταν τα αιτήματα του Συλλόγου για τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών, καθώς και για την ένταξη της ψωρίασης στην κατηγορία των δυσίατων νοσημάτων. Ακολούθησε η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Forum Ανταλλαγής Απόψεων για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος στις 29 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων Φορέων Υγείας και της πολιτικής ηγεσίας, κατά την οποία τα παραπάνω αιτήματα βρήκαν θετική ανταπόκριση, ενώ ανακοινώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας τόσο για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών από 25% σε 10%, όσο και για την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών.

«Χαιρετίζουμε θερμά την απόφαση των Υπουργών ως σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια του συλλόγου μας για προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψωρίαση, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη βελτίωση της πρόσβασης των περίπου 200.000 ασθενών στις απαραίτητες γι’ αυτούς θεραπείες και δημιουργεί θετικές προοπτικές για την καλύτερη κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών τους. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι τα άτομα με ψωρίαση στη χώρα μας έχουν δυνατή φωνή και με ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο με την Πολιτεία μπορούν να πετύχουν πολλά. Ασφαλώς, δεν σταματάμε εδώ και αναμένουμε με ανυπομονησία την εκπλήρωση των υπολοίπων δεσμεύσεων του Υπουργείου» δήλωσε η Πρόεδρος Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», Τίνα Κουκοπούλου.

Υπογραμμίζεται ότι την εν λόγω Απόφαση χαιρετίζει με ικανοποίηση και η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), η οποία συμμετείχε στο «Forum Ανταλλαγής Απόψεων για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα» δια του Προέδρου,  Καθηγητή δερματολογίας – αφροδισιολογίας, Δημήτρη Ρηγόπουλου και του ταμία, Καθηγητή δερματολογίας – αφροδισιολογίας, Δημήτρη Ιωαννίδη. 

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS