ΑΙΘΟΥΣΑ 2

Mε τη συμμετοχή 37 εκπροσώπων από ευρωπαϊκές χώρες προερχόμενους από τον χώρο του Φαρμάκου και την παρουσία  των υπευθύνων των τομέων υγείας των ελληνικών κομμάτων, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (P.G.E.U.), στην οποία η χώρα μας κατέχει την αντιπροεδρία.

Στο κλείσιμο των εργασιών μιλώντας ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των φαρμακείων, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών επιλογών των κυβερνήσεων. «Το Φάρμακο και οι φαρμακοποιοί στην χώρα μας ενοχοποιήθηκαν υπέρμετρα για την οικονομική κρίση, γι' αυτό και δέχθηκαν πολλά περιοριστικά μέτρα που είχαν σαν αποτέλεσμα να πληγούν τόσο οι Ασφαλισμένοι όσο και οι Φαρμακοποιοί» τόνισε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως «Η συμμετοχή των ασφαλισμένων έφτασε στο 24% ενώ η συνολική ετήσια επιβάρυνσή τους ξεπερνά το 1,8 δισ. Από μια ρυθμισμένη και εξισορροπημένη κατάσταση φθάσαμε στην απόλυτη ασυδοσία στη λειτουργία των φαρμακείων. Δεν υπάρχει σαφές ωράριο, ενώ οι συνεχείς μειώσεις των τιμών των φαρμάκων έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 80% του τζίρου των φαρμακείων αλλά και τη δημιουργία μεγάλων ελλείψεων λόγω των παράλληλων εξαγωγών». 

Μιλώντας ο πρόεδρος της PGEU  κ. Michal Byliniak ανέφερε πως αυτός ο χρόνος είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για το φαρμακευτικό  επάγγελμα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Brexit. «Μετά από δυο χρόνια διαπραγματεύσεων υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα παρά απαντήσεις σχετικά με τις σχέσεις της Ε.Ε. και της Μ. Βρετανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαιρετίζοντας ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και της PGEU κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης ανέφερε πως «Η Υγεία και η Φαρμακευτική Περίθαλψη είναι οι πυλώνες των Συστημάτων Υγείας και αποτελούν αναφαίρετα κοινωνικά δικαιώματα για τους λαούς της Ευρώπης. Η ενημέρωση για τις παρενέργειες των φαρμάκων, η συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή, οι εμβολιασμοί, η συμμετοχή σε καμπάνιες  ενημέρωσης για χρόνιες παθήσεις αποτελούν πεδία εφαρμογής της δράσης των Φαρμακοποιών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαρμακοποιών, την αντιπροεδρία της οποίας έχει η χώρα μας, στοχεύει στην ανάδειξη αυτού του ρόλου γιατί το φαρμακείο και ο Φαρμακοποιός είναι το πρώτο και το τελευταίο σημείο επαφής μεταξύ του ασθενούς και του όποιου συστήματος υγείας και αυτό δημιουργεί την αναγκαία συνθήκη για την συνεισφορά στην υγεία περισσοτέρων από 500 εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ., ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ, βουλευτής του ΚΚΕ και στ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ, βουλευτής Αττικής ΑΝΕΛ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, υπεύθυνος Τομέα Υγείας, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr