IDEEAF PFS XRHSH ANAPNEYSTIKWN SYSKEYWN 19 logo

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το ΙΔΕΕΑΦ και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Μονάδα της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών, οργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς, με θέμα «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων - Ο ρόλος του φαρμακοποιού», το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του ΣΥ.ΦΑ. Σερρών.

Είναι γνωστό από τη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία ότι οι μισοί περίπου ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα δεν λαμβάνουν σωστά τα εισπνεόμενα φάρμακα, είτε λόγω λανθασμένης χρήσης, είτε λόγω έλλειψης συμμόρφωσης. Ο φαρμακοποιός αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιατρού και του ασθενή στη διαχείριση της ασθένειας. Διαθέτει σημαντικές γνώσεις σχετικά με τη δράση των φαρμάκων και η συχνή συναναστροφή του με τον ασθενή μπορεί να συμβάλλει στη συμμόρφωση του δεύτερου με τη θεραπεία.

Σκοπός του σεμιναρίου, λοιπόν, είναι η εκπαίδευση των φαρμακοποιών στη σωστή χρήση των συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων, ώστε κατά την εκτέλεση της συνταγογράφησής τους, να συμβάλλουν με παράλληλη συμβουλευτική στην ορθή χρήση τους. Το σεμινάριο  θα έχει διάρκεια 8 ωρών με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι οι κύριοι: Ιωάννης Ν. Τσανάκας, Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας, Διευθυντής Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», Φώτιος Κυρβασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ, Γ΄ Παιδιατρική Κλινική, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», Ελπίς Χατζηαγόρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ, Παιδοπνευμονολογική Μονάδα, Γ΄ Παιδιατρική Κλινική, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», Δρ Αντώνης Αντωνιάδης, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών, και Αικατερίνη Μήτκα, πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α’ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών.

Στο σεμινάριο θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στις Σέρρες και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS