eae kapnisma

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκφράζει την ευαρέσκεια της για την απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια να απαγορεύσει το κάπνισμα στις παιδικές χαρές. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί, βεβαίως, ένα είδος τιμωρίας των καπνιστών. Αποτελεί, απλά, ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των μικρών παιδιών και του περιβάλλοντος και ένα δείγμα πολιτιστικής προόδου της κοινωνίας μας.

Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία που αναλάβαμε για τις παιδικές χαρές πριν από μία τετραετία απέδωσε σύντομα καλά αποτελέσματα. Δεκάδες Δήμοι της χώρας αναρτούν την καλαίσθητη πινακίδα μας, που προτρέπει για αποφυγή του καπνίσματος στο χώρο που παίζουν παιδιά. Και σήμερα η Πολιτεία αποφάσισε να προχωρήσει την αντικαπνιστική προσπάθεια της ένα βήμα πιο μπροστά, απαγορεύοντας το κάπνισμα και  σε ορισμένους ιδιαίτερα ευαίσθητους ανοικτούς χώρους.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα συνεχίσει αφενός τις παρεμβάσεις της ώστε να ευαισθητοποιεί και να εξηγεί στους συμπολίτες μας το λογικό της απαγόρευσης του καπνίσματος σε παιδικές χαρές, αφετέρου θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, για την πλήρη απελευθέρωση από τον καπνό των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των χώρων αναψυχής (παραλίες, πάρκα, αλσύλλια κ.α).

Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά επειδή δεν πιστεύουμε ότι οι Έλληνες διαφέρουν ή είναι από τη φύση τους ανυπάκουοι, είμαστε βέβαιοι ότι θα πείσουμε τους καπνιστές για την ανάγκη απαλλαγής από τον καπνό των χώρων στους οποίους εργάζονται, διασκεδάζουν ή ζουν .Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να περιφρουρήσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Γιατί, τελικά, σε μία χώρα που δεν υπάρχει εξάρτηση και μόλυνση από καπνικά προϊόντα, όλοι ζουν καλύτερα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS