Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakeia

Σύσκεψη των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/2/2020 στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Κοινή ανακοίνωση

Οι τέσσερις Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας οραματιζόμαστε μια νέα εποχή ειλικρινούς συνεργασίας για μια σειρά από ζητήματα. Είμαστε πεπεισμένοι πως η κοινή δράση μπορεί να δημιουργήσει πιο αισιόδοξες προοπτικές για τα φαρμακεία της περιοχής μας και να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προσέγγιση του κλάδου με τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό.Στην πρώτη αυτή σύσκεψη των τεσσάρων Προέδρων, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το θέμα των ελλείψεων στα φάρμακα, συζητήθηκαν και μια σειρά από άλλα επιμέρους ζητήματα και πάρθηκαν αποφάσεις που θα τεθούν προς υλοποίηση το προσεχές διάστημα.  Αναλυτικά :

Η ανάπτυξη επίκαιρων προγραμμάτων επιμόρφωσης, καθώς και η πιο αποτελεσματική λειτουργία των Συλλόγων μας είναι σοβαρά θέματα, τα οποία μας απασχολούν. Δεν πρέπει, βέβαια, να αφήνουμε σαν κλάδος στην άκρη τα πολύ σημαντικά θεσμικά ζητήματα, που αφορούν αυτή καθαυτή την εξέλιξη του επαγγέλματός μας και την επιβίωσή του φαρμακείου στο δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Οι τέσσερις Σύλλογοι μαζί, θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την ανάδειξη όλων αυτών των ζητημάτων και για την αναζήτηση ξεκαθαρων λύσεων. 

Θεωρούμε ότι σαν κλάδος μπορούμε και πρέπει να γίνουμε περισσότερο διεκδικητικοί απέναντι σε μια Πολιτεία, η οποία τα χρόνια της κρίσης έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της με αποφάσεις, οι οποίες έπληξαν σοβαρά ολόκληρη την κατώτερη και μεσαία τάξη  και το επάγγελμά μας ειδικότερα.  

Ζητούμε από τα μέλη των Συλλόγων μας να βρίσκονται πάντα δίπλα στα θεσμικά όργανα με ουσιαστική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και  με ενεργητικότητα, που θα είναι απαραίτητη, στο δύσκολο αγώνα που οφείλουμε όλοι να δώσουμε για το μέλλον του κλάδου, πιστοί σε αξίες συνυφασμένες με το Δημόσιο αγαθό της Υγείας.

Με τιμή, 

Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Καρδίτσας                                            Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
       Γαγάτσης Δημήτριος                                                              Κουτσούκης Αθανάσιος

Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας                                          Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Τρικάλων
Ματσιόλης Κωνσταντίνος                                                       Αναστασίου Δημήτριος