Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

pills2 new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ "Με έκπληξη στις 3/7 διαβάσαμε απόφαση του ΕΟΦ όπου αίρεται η απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων. Το δυστύχημα είναι ότι τα φαρμακεία αλλά και οι ασθενείς δυσκολεύονταν αφάνταστα για να βρούν ή δεν έβρισκαν τα εν λόγω φάρμακα ακόμη και στην περίοδο που ίσχυε η απαγόρευση εξαγωγών. Ως εκ τούτου μας προξενεί τεράστια εντύπωση σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε ο ΕΟΦ και προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών.

Το τεράστιο  αυτό θέμα ελλείψεων φαρμάκων εξακολουθεί να ταλαιπωρεί φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους,  και αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός.

Καλούμε τον ΕΟΦ να παρέμβει άμεσα προς διευθέτηση του θέματος όχι απελευθερώνοντας τις παράλληλες εξαγωγές αλλά ελέγχοντάς τες για τα φάρμακα εκείνα τα οποία δεν μπορούν να βρούν οι Έλληνες ασθενείς.

Θεωρούμε αδιανόητο, φάρμακα τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα, να μην μπορούν να τα βρούν Έλληνες ασθενείς διότι επανεξάγονται και να τα βρίσκουν με σχετική ευκολία άλλοι Ευρωπαίοι Ασφαλισμένοι.

Είναι σαφές ότι πέρα από οποιοδήποτε οικονομικό όφελος προέχει η υγεία των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα σε τέτοια κρίσιμη εποχή πανδημίας λόγω κορονοϊού".