Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

eopuu

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.

Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι έχοντας εξυπηρετήσει συνολικά 559 ραντεβού από ασφαλισμένους με σκλήρυνση κατά πλάκας (μη συμπεριλαμβανομένων των ακυρωμένων), παραλαμβάνοντας τα φάρμακά τους συγκεκριμένη ώρα χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές.

Το σύστημα των ραντεβού θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερα φαρμακεία, ενώ το επόμενο βήμα είναι να προστεθούν περισσότερες κατηγορίες φαρμάκων, εκτός της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασθενείς μπορούν να επιλέγουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr και https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/) και την εφαρμογή «Παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους».

Η είσοδος στη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ).

Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανέπτυξε το σύστημα Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, στο οποίο ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των παροχών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ποιες εξετάσεις και φάρμακα έχουν συνταγογραφηθεί στο ΑΜΚΑ τους αναγνωρίζοντας τυχόν λάθη ή απάτες.

Τέλος, με ιδιαίτερα επιτυχία εφαρμόζεται και η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με χρήση του Η/Υ ή του κινητού τηλεφώνου τους. Έτσι οι δικαιούχοι φαρμάκων ΦΥΚ γνωρίζουν τον μέσο χρόνο αναμονής πριν φτάσουν στο φαρμακείο. Η εφαρμογή διατίθεται προς το παρόν στα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ θα επεκταθεί σύντομα στο σύνολο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Β. Πλαγιανάκος δήλωσε σχετικά: «Μετά από την επιτυχία της πιλοτικής λειτουργίας των προγραμματισμένων παραλαβών (με ραντεβού) ΦΥΚ από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι ξεκινούμε ραντεβού και για τους δικαιούχους της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι σταδιακά η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε όλη την χώρα. με την επέκταση του μέτρου των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία».