Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

STREET WORK KAYSONAS1

Στο πλευρό των συνανθρώπων μας θα βρεθεί ακόμη μία φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τις πιο θερμές καλοκαιρινές μέρες. Ενόψει λοιπόν του επερχόμενου καύσωνα και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, ο Οργανισμός θα πραγματοποιήσει δράσεις ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (Street Work) και υποστήριξης πολιτών και τουριστών στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, από τις 10:00 έως τις 17:00.

Στο πλαίσιο αυτό, και κινητοποιώντας επαγγελματίες και εθελοντές, θα αναπτυχθούν δύο κλιμάκια παροχής βοήθειας: Ένα στην οδό Ερμού (πλησίον πλατείας Συντάγματος) που θα καλύπτει τους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας και ένα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αστέγων πολιτών.

Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα θα διατεθούν: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, και δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας για τον άστεγο πληθυσμό. Παράλληλα, θα παρέχεται ενημέρωση σε αστέγους για τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων, Α΄ Βοήθειες ψυχικής υγείας και Α΄ Βοήθειες σε πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, συμπτώματα αφυδάτωσης και θερμοπληξίας. Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ημέρες που θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.