Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

 

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να βιώνει την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων από Covid-19, ο Ερυθρός Σταυρός θα αυξήσει τα τεστ Covid-19 με την ανακοίνωση μιας συνεργασίας 35,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρηματοδοτούμενη από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (ESI), το οποίο εξασφαλίζει τη διεξαγωγή τεστ Covid-19 από τους Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού της Αυστρίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποστηρίξει την κατάρτιση του προσωπικού και θα επιτρέψει την πρόσβαση σε εξοπλισμό, εργαστηριακά εξαρτήματα, αντιδραστήρια για τη λήψη δειγμάτων και τη διεξαγωγή PCR και ταχέων αντιγόνων για την υποστήριξη των εθνικών υγειονομικών αρχών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της IFRC Europe, κα Birgitte Ebbesen, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτή τη συνεισφορά, η οποία επιτρέπει μια ακόμη ισχυρότερη συνεισφορά του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές μας εργάζονται ήδη όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρήσουν τις τοπικές τους κοινότητες ασφαλείς και υγιείς». «Εκτός από τη διεξαγωγή τεστ Covid-19, βοηθούν στη μεταφορά ασθενών, εργάζονται εθελοντικά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όπου το ιατρικό προσωπικό είναι άρρωστο ή απομονωμένο και παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ευάλωτα άτομα. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την αφοσίωση και την ανιδιοτελή δουλειά τους».