Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

C0003.00 00 06 31.Still003

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της επετείου της μάχης του Σολφερίνο (1859) η οποία αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ίδρυση του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, δημιούργησε βίντεο όπου οι εθελοντές μεταλαμπαδεύουν την φλόγα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του αλτρουϊσμού προς πάσα κατεύθυνση.

Κάθε χρόνο, στις 24 Ιουνίου, γιορτάζεται η ίδρυση του Κινήματος στο Σολφερίνο της Ιταλίας, περιοχή όπου γεννήθηκε η ιδέα του Ερυθρού Σταυρού, μετά τις θηριωδίες και τις εγκαταλείψεις τραυματισμένων στρατιωτών που εκτυλίχθηκαν στη μάχη μεταξύ Γάλλων και Αυστριακών το 1859, γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ερρίκο Ντυνάν και οδήγησαν στην ίδρυση του μεγαλύτερου Ανθρωπιστικού Κινήματος στον κόσμο το 1863. Φέτος, λόγω της πανδημίας η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τη συμμετοχή ερυθροσταυριτών απ’ όλο το κόσμο.

Ο Ε.Ε.Σ. για τα τιμήσει τη μεγάλη επέτειο του Ερυθρού Σταυρού δημιούργησε βίντεο, στο οποίο εθελοντές μεταφέρουν τη φλόγα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, απευθύνοντας ουσιαστικά κάλεσμα στον κόσμο να τους στηρίξει και να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά για να βοηθήσουν τους ευάλωτους συνανθρώπους μας.