PIERRAKAKHS

Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 13 Ιουλίου,  ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε την εφαρμογή Covid Free GR, που επαληθεύει τόσο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, όσο και το ελληνικό. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε: "Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη. Είναι διαθέσιμη στο covidfree.gov.gr για κάθε κινητό τηλέφωνο, για κάθε τάμπλετ. Ονομάζεται Covid Free GR. Μπορεί κανείς να την κατεβάσει είτε για κινητά android είτε για κινητά της Apple από τα σχετικά app stores, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να πάει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα".

Και συνέχισε ο κ. Πιερρακάκης "Η εφαρμογή αυτή τι κάνει; Επαληθεύει τόσο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, όσο και το ελληνικό. Και σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό μπορεί να το κάνει και χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφόσον κανείς το έχει κατεβάσει. Απλώς να αναφέρω ότι η εφαρμογή δεν κρατάει, δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα, ούτε και ιστορικό των επαληθεύσεων.

Τα επίπεδα της επαλήθευσης είναι τρία:

Πράσινο, εφόσον έχει κανείς εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο,

Κίτρινο εφόσον υπάρχει πιστοποιητικό αρνητικού τεστ rapid ή PCR,

Κόκκινο εφόσον είναι λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό.Υπάρχει χρονική ισχύς φυσικά σε όλα αυτά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό είναι οι 14 ημέρες μετά την ημερομηνία της τελευταίας δόσης, ώστε να είναι πλήρης ο εμβολιασμός.

Στη νόσηση είναι το εξάμηνο, όπως ανέφερα και πριν. Και σε ό,τι αφορά τα τεστ, για το μεν rapid οι 48 ώρες από τη συλλογή του δείγματος, για το δε PCR οι 72 ώρες.

Προφανώς σε ό,τι αφορά τους αμιγείς χώρους που ανέφεραν οι δύο Υπουργοί, αναφερόμαστε στο πράσινο, δηλαδή σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό ή τη νόσηση.Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή.

Αρκεί κανείς να την κατεβάσει, με το που την ανοίγει αναφέρει τη σάρωση QR και αρκεί κανείς να περάσει το κινητό του πάνω από ένα πιστοποιητικό είτε σε χαρτί, είτε σε ψηφιακή μορφή και να μπορέσει αμέσως να έχει το αποτέλεσμα που θέλει".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS