Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

COVID19 VACCINE

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη,ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανάφερε ότι "Φτάσαμε τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τώρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Σε συνέχεια αυτών που είπε ο Πρωθυπουργός, στα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, ανακοινώνω ότι φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους συμπολίτες μας, με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, με την προϋπόθεση ότι θα πάει ο συμπολίτης μας και θα κάνει την πρώτη δόση ή το μονοδοσικό εμβόλιο.

Με το που θα πηγαίνει, λοιπόν, ο πολίτης μας, ο συμπολίτης μας να εμβολιαστεί, να κάνει την πρώτη δόση, θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό του κάθε επαγγελματία υγείας φαρμακοποιού και ιατρού.

Η καμπάνια και η γενική προσπάθεια είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα-πόρτα. Και είμαι πεπεισμένος και στις τοπικές κοινωνίες, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές μας, οι φαρμακοποιοί έχουν τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα φοβήθηκαν.

Άρα, λοιπόν, 10 ευρώ το ραντεβού για τους επαγγελματίες υγείας, η αποζημίωση πηγαίνει στα 20 ευρώ στους ιατρούς αν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους και στα 50 ευρώ αν πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτη μας στο σπίτι του.

Η Κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας. Τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Να πείσουμε όσο παραπάνω συμπολίτες μας, από αυτούς που έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή δεν είχαν καλή ενημέρωση, είτε επειδή παραπληροφορήθηκαν στο διαδίκτυο, είτε επειδή δεν έφτασε κανείς στο επίπεδο να τους μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα-πόρτα, ένας- ένας. Τους ζητώ, λοιπόν, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα".