Στιγμιότυπο οθόνης 2022 03 08 135253

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή (800 άτομα), πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2022 η Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα: «Η “πανδημία” της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω του Covid-19. Ο ρόλος της Πολιτείας και η συμβολή του Ε.Ε.Σ.» Η Ημερίδα περιελάμβανε την απευθείας μετάδοση των ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για διαδραστική παρακολούθηση. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, κατά την έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στη δέσμευση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση στοχευμένων ποιοτικών δράσεων και καινοτόμων προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις, ως αντίδοτο σε κάθε μορφής διάκριση που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτισαν ο Yπουργός Υγείας, κος Αθανάσιος Πλεύρης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κος Γεώργιος Κώτσηρας, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Γιάννα Χορμόβα, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, αρμόδια για την άσκηση της εν γένει εποπτείας επί των υποθέσεων στα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, κα Αναστασία Μασούρα.

Η Ημερίδα ανέδειξε τα ζητήματα των υφιστάμενων διακρίσεων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, τα οποία εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειoνομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του Covid 19  και συνέβαλλε στην  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως Φορέα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας και της μη διάκρισης, μέσω της παρουσίασης των προγραμμάτων και δράσεων στήριξης των ευάλωτων γυναικών, ιδίως κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες και επαγγελματίες, με εξειδικευμένη δραστηριότητα, κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και μεγάλη εμπειρία σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έμφυλης βίας, διακρίνονταν για την αρτιότητά τους κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συμετεχόντων έως τη λήξη των εργασιών της.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr