WhatsApp Image 2022 04 06 at 13.25.50

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, καθώς και της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και της Υφυπουργού Ζωής Ράπτη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης στον τομέα της Υγείας (HERA) Pierre Delsaux και τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΣ της HERA Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος που θα έχει η HERA  στην έγκαιρη αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα έχει τον συντονισμό όλων των δράσεων των κρατών-μελών όσον αφορά την ανάπτυξη, την προκήρυξη και τη διάθεση ιατρικών αντιμέτρων.

Στη συζήτηση τέθηκαν υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ αυτή την περίοδο, με κυρίαρχα την εξέλιξη της πανδημίας Coνid-19, καθώς και των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι η χώρα μας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει σε θέματα υγείας προσφύγων, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι και στον τομέα της  Υγείας «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί». Για αυτό το λόγο είναι καθοριστικής σημασίας η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου αναγνώρισης, ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr