pfs logo

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, στη συνεδρίαση της 16/3/2022 στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, έλαβε την απόφαση για την στήριξη και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας της αποκομιδής μολυσματικών αποβλήτων σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Η δράση αυτή του ΠΦΣ, των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των φαρμακείων γίνεται για να:

  • αποσυμφορήσει τα φαρμακεία από τα μολυσματικά απόβλητα που έχουν συγκεντρώσει.
  • θωρακίσει το νομικό πλαίσιο διενέργειας των υπηρεσιών που έχουμε αναλάβει, έχοντας κοινοποιήσει ήδη τη δράση αυτή στο Υπουργείο Υγείας.
  • θέσει τις βάσεις για τη σύννομη διαχείριση των αιχμηρών μολυσματικών αντικειμένων του φαρμακείου στο μέλλον.
  • προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία από τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους

Παράλληλα τα φαρμακεία συνεχίζουν τη δράση συγκέντρωσης των οικιακών φαρμάκων στους πράσινους κάδους εντός των φαρμακείων καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το σωστό τρόπο απόρριψης τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεπερνώντας την στενή συνδικαλιστική φυσιογνωμία του, εκσυγχρονίζει , ανανεώνει  και συμπληρώνει τις δράσεις του με γνώμονα την περιβαλλοντική μέριμνα και την κοινωνική προσφορά.

Άλλωστε οι Φαρμακοποιοί σε περιόδους κρίσεων, είτε αυτές είναι οικονομικές είτε υγειονομικές,  αποδεδειγμένα έχουν συνεισφέρει στο έργο της Πολιτείας για την Δημόσια Υγεία προς όφελος των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος.

«Το φαρμακείο είναι σημείο αναφοράς και η προσφορά του μπορεί να πολυσχιδής και πολυεπίπεδη. Στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κοινού μέσω των φαρμακείων, όχι μόνο σε θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και για ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr