4324a805 85cf 448f 8a46 16ceedc51a2e

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχτηκε στις 25 Οκτωβρίου στην «Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών» τους πρωτοετείς φοιτητές σε μια συγκινητική εκδήλωση διανέμοντας στους μελλοντικούς  γιατρούς την πρώτη ιατρική τους ποδιά με το ονοματεπώνυμό τους. Η γιορτή της «Λευκής ποδιάς», “White Coat Ceremony”, αποτελεί  ιστορική παράδοση στις μεγαλύτερες ιατρικές σχολές του κόσμου και σηματοδοτεί την είσοδο των νεοεισερχομένων φοιτητών στην ιατρική επιστήμη. Είναι η πρώτη φορά που η γιορτή της λευκής ποδιάς πραγματοποιείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τους πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισε στην Ιατρική Σχολή ο Προέδρος της Σχολής Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος τονίζοντας ότι «η Ιατρική Σχολή Αθηνών, η ιστορικότερη ιατρική σχολή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει χρέος παράλληλα με την ιατρική εκπαίδευση να εμφυσήσει στους μελλοντικούς γιατρούς τις Ιπποκρατικές αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού».

Οι Καθηγητές  Δημήτριος Μπούμπας και Δημήτριος Βασιλόπουλος, υπεύθυνοι του καλά οργανωμένου Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής παρουσίασαν το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών στους φοιτητές ενώ η Γραμματέας της Σχολής Δρ Ελένη Βασιλοπούλου έδωσε σημαντικές οδηγίες για την διευκόλυνση των φοιτητών αναφορικά με διαδικαστικά και θέματα γραμματείας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ιστορικός σύλλογος φοιτητών της Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αριστεύσαντες φοιτητές που αποφοίτησαν το περασμένο καλοκαίρι, ο Koυτουράτσας Τηλέμαχος του Γεωργίου, ο Κυριακόπουλος Δημήτριος του Αριστείδη και η Σιλιόγκα Ελίνα του Γεωργίου, καθώς και οι τρεις πρώτοι νεοεισαχθέντες φοιτητές η Βάβουλα Αικατερίνη του Αναστασίου, ο Αλεξανδρόπουλος Αλέξανδρος του Αργυρίου και ο Ξένος Αλκίνοος-Σπυρίδων του Ιωάννη.      

Την Υποδοχή Πρωτοετών χαιρέτησε ο Αντιπρύτανης  Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Καθηγήτριες Μ. Πέππα και Υπ. Δούση-Αναγνωστοπούλου μέλη της επιτροπής “Erasmus+ / Civis” της Ιατρικής Σχολής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Εκ μέρους του Tομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών που περιλαμβάνει τα μαθήματα των δύο πρώτων ετών φοίτησης, η Διευθύντρια του Τομέα Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές και ευχήθηκε η γιορτή της λευκής ποδιάς να σηματοδοτήσει την αρχή μιας παραγωγικής και δημιουργικής πορείας στην επιστήμη και την κοινωνία.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σχήμα φοιτητών 11ου εξαμήνου, η Κουρούση Μαριάννα, ο Κοτρώτσιος Κωνσταντίνος και ο Κουριώτης Απόστολος.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr