Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

xapia 1

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, απευθυνόμενος στους ασφαλισμένους, διευκρινίζει ότι οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη νέα οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος συνταγογράφησης που καθορίζει τιμή αναφοράς στα φάρμακα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στα φάρμακα

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2012: Εντελώς ξαφνικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, άρχισε να εφαρμόζεται από σήμερα το νέο σύστημα συνταγογράφησης που καθορίζει τιμή αναφοράς στα φάρμακα.
    
Με τη διαδικασία αυτή οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται σημαντικά με αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα που ήδη λαμβάνουν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ασφαλισμένοι, πάσχοντες από κατάθλιψη, καρκίνο, μεταμοσχευμένοι, νεφροπαθείς και άλλοι, αναγκάζονται να πληρώσουν -και μάλιστα τεράστια ποσά-  ενώ μέχρι σήμερα η συμμετοχή τους ήταν μηδενική.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους ότι οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη νέα αυτή οικονομική επιβάρυνση, η οποία σε όλες τις περιπτώσεις είναι δυσβάστακτη.
Η συνεχιζόμενη αντιμετώπιση της φαρμακευτικής περίθαλψης όχι ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως προϊόν προς αφαίμαξη, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει πει και κανένα όχι στην Τρόικα και όχι να επιβάλλει νύχτα νέα χαράτσια με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων και να μας αναγκάζει να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δίκαιη και έντονη αγανάκτησή τους.
 
Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος     Ηλίας Γιαννόγλου