Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

epitropi deontologias

Με το υπ' αριθμόν 2921/2.10.2012 έγγραφό του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας να αναλάβουν από κοινού δράση για το ΤΣΑΥ. Το έγγραφο αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η ένταξη του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ (συμπεριλαμβανομένου της Διεύθυνσης Υγειονομικού - ΤΣΑΥ) στον ΕΟΠΥΥ θα είναι καταστροφική για τα αποθεματικά του ασφαλιστικού ταμείου μας.
Μετά τη δραματική μείωση των αποθεματικών του ΤΣΑΥ λόγω του PSI αναμένεται και η ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωση των παροχών υγείας όλων των υγειονομικών.
Είναι προφανές ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας και των ελεγκτών της Ε.Ε. είναι η ενδυνάμωση άλλων ταμείων του ΕΟΠΥΥ με τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ, τα οποία όμως προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από αυτοχρηματοδότηση.
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συμμετάσχει μαζί με όλους τους υγειονομικούς σε όποια μορφή κινητοποίησης συναποφασισθεί, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη για την ασφαλιστική μας κάλυψη.
Σαν υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλον ασφαλισμένο, τι σημαίνει για τις παροχές υγείας, η ενσωμάτωσή μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Είμαστε στη διάθεσή σας για να αναλάβουμε από κοινού δράση για να αποτρέψουμε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για το ταμείο μας.

Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ