Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

xapia 7

Στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται όλα τα δεδομένα της ηλεκτρονικής βάσης που τηρείται στην ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων. (Πηγή: express.gr/20.10.2012)
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε πως για το θέμα υπάρχει εισαγγελική παραγγελία μετά από δική του εντολή, καθώς από την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι μόνο από τρεις γιατρούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν 1.294.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα ξεσπούσε πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, όχι μόνο για την πολιτική της στο χώρο της υγείας, αλλά και για την παρουσία του Α. Σαμαρά στη σύνοδο κορυφής, ενώ στο στόχαστρό του μπήκε και η κυβέρνηση συνεργασίας, κάνοντας λόγο για «τρικομματική κοινοπραξία μερκελιστών» που εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς.
«Χθες», τόνισε, «ο πρωθυπουργός, αντί να εξηγήσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και ότι δεν μπορούν να ζητάνε νέες περικοπές, γιατί θα πεθαίνει ο κόσμος στο δρόμο, είπε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πως πρέπει να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό που κάναμε είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα: να μην μπορούν οι καρκινοπαθείς να αγοράσουν τα φάρμακά τους και οι άνεργοι να έχουν υπερβεί τα 1,2 εκατομμύρια».
'Αμεση ήταν η απάντηση του Α. Λυκουρέντζου, λέγοντας: «Προφανώς και δεν είναι αυτή η διάσταση των πραγμάτων που αποδώσατε στον κ. Σαμαρά. Καταρχήν, δεν υπάρχει η έννοια “βραβείο Γκίνες”. Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να πει για τις θυσίες του ελληνικού λαού, όχι για να εισπράξει συγχαρητήρια, αλλά για να πει στους εταίρους ότι “η Ελλάδα δικαιούται και πρόοδο και ανάπτυξη και ευημερία και έχετε υποχρέωση να τηρηθούν δεσμεύσεις και απ' τη δική σας πλευρά και απ' τη δική μας”. 'Αλλωστε, υπερηφάνεια στην ΕΕ συνεπάγεται και υποχρεώσεις για μας. Δεν μπορεί να εμφανιζόμαστε ως κουτοπόνηροι, όπως μας παρουσιάζουν ορισμένοι».