Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios6

Σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος μετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα του μνημονίου, τα οποία επηρεάζουν άμεσα και τους λειτουργούς της υγείας. (Πηγή: ygeia360.gr, της Νίνας Κομνηνού)
Συγκεκριμένα:

Νοσοκομειακοί γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. 
Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και για την επακόλουθη διάλυση των δημόσιων δομών στην υγεία, την ανθρωπιστική κρίση. 

Στα μέτρα περιλαμβάνονται:
• Η περικοπή κατά 1,5 δισ. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του ειδικού ιατρικού μισθολογίου.
• Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο κλινικών, τμημάτων και διασυνδεόμενων νοσοκομείων, με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών.
• Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
• Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες Υγείας.

Γιατροί και Οδοντίατροι

Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη καλούν τους γιατρούς και τους οδοντίατρους όλης της χώρας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Βασικό αίτημα των γιατρών και των οδοντιάτρων είναι να μην ενταχθεί το ΕΤΑΑ σον ΕΟΠΥΥ

Φαρμακοποιοί

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία της χώρας την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου.
Οι φαρμακοποιοί είναι πιθανόν να να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών.

 Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, απεργούν την Τρίτη και την Τετάρτη και με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιούνται επιπλέον οι εξής κινητοποιήσεις:
• Τη Δευτέρα, ημέρα εισαγωγής των μέτρων στη Βουλή, καταλήψεις διοικήσεων, ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πικετοφορίες, τοπικές δράσεις. Στις 15:30, συγκέντρωση Α' βάθμιων σωματείων στο λεκανοπέδιο, 'προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας μας.
• Την Τρίτη, προσυγκέντρωση στις 10:30 κάτω από το υπουργείο Υγείας, για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ (11π.μ. Πεδίο Άρεως).
• Την Τετάρτη, 5μ.μ. συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.