Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

epitropi deontologias

Eξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά, πατέρα δύο παιδιών, που έγινε στις 13 Ιουνίου, στην διασταύρωση των οδών Π. Νικολαΐδη και Περικλέους στον Aγιο Ιωάννη Ρέντη, σε κοντινή απόσταση από το φαρμακείο του θύματος.

Δράστες είναι έξι άτομα, τρεις Ελληνες και τρεις υπήκοοι Αλβανίας εκ των οποίων συνελήφθησαν οι πέντε και διαφεύγει της σύλληψης ο ένας εκ των αλλοδαπών, ενώ κίνητρό τους ήταν η ληστεία. Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν το μεσημέρι της Παρασκευής από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. (Πηγή: tovima.gr, του Διονύση Βυθούλκα)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 54χρονο γνωρίζοντας πως τακτικά μεταφέρει σε τσάντα χρηματικά ποσά είτε προς το σπίτι του είτε για κατάθεση σε τράπεζα.

Οταν τον είδαν να κλείνει την πόρτα του φαρμακείου και να απομακρύνεται για να κατευθυνθεί στο σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητο του ένας από τους κακοποιούς του επιτέθηκε και επιχείρησε να του αρπάξει την τσάντα με τα χρήματα.

Ενδεχομένως ο άτυχος φαρμακοποιός να αντιστάθηκε και τότε ο δράστης τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς βρέθηκαν τρεις σφαίρες των εννέα χιλιοστών.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο (σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν μάρκας Peugeot χρώματος κίτρινο) όπου τον ανέμενε συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα - το οποίο είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα ληστείας - ήταν οικογενειάρχης με παιδιά που είχαν σπουδάσει και φρόντιζε πάντα να τακτοποιεί άμεσα όλες του τις οικονομικές εκκρεμότητες,  είχε πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, ενώ είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.

Η ανθρωποκτονία είχε γίνει σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που είχαν δολοφονηθεί στις αρχές Μαρτίου 2011 δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την καταδίωξη κακοποιών.